Uansvarlig av ØstlandsPosten

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevUnder overskriften «Uansvarlig av Trump» kommer avisen ØstlandsPosten med følgende påstander i sin leder av 12.05.18:

ØP: «Israels bombing av påståtte iranske mål i Syria skaper en berettiget frykt for full krig mellom de to rivalene.»

Det tar kort tid hos alternative medier å lese seg til at ØstlandsPostens «påståtte iranske mål» er iranske mål. De burde også ha fått med seg at Israel tok ut 28 iranske mål i Syria, i etterkant av at Iran hadde sendt 20 raketter, fra det Syriske territoriet, mot Golanhøydene. Reaksjonen fra Israel ble varslet flere ganger ville komme om Iran/Syria gikk over denne røde linjen. Kanskje ØstlandsPosten også burde nevnt at Russland er tungt inne i Syria og har vært det gjennom flere tiår – samtidig som de også har personell også i Iran. Og journalisten vet kanskje ikke at for ca 10 år siden ble et atomanlegg i Syria, under oppbygging, bombet av Israels luftforsvar osv osv.

ØP: «Atomavtalen har nemlig sørget for at Irans atomprogram utelukkende brukes til fredelige formål, som produksjon av atomkraft. Det har Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) gjentatte ganger slått fast. Også vestlig etterretning skal ha konstatert det samme.»

ØstlandsPosten går igjen utenom fakta. Vi vet det er flere militære leire i Iran som IAEA ikke øver noen kontroll med. Regner ØstlandsPosten med «vestlig etterretning» også å innbefatte Mossad i Israel – ble det jo dokumentert her om dagen i en direktesendt pressekonferanse holdt av statsministeren i Israel at Mossad, for noen uker siden, var inne i Teheran på ett nattlig raid og hentet med seg omkring 500 kg dokumenter som dokumenterer Irans tidligere og nåværende atomvåpenprogram. Finner man ikke denne informasjonen på Internett bør man ikke være journalist, langt mindre skrive ledere – for dette preget det internasjonale nyhetsbilde i flere dager for kort tid siden. Det var svært få iranere som visste om denne lokaliteten i Teheran (dokumentene var flyttet for ikke lengde siden hit) og ett svært få antall israelere. Kanskje også ØstlandsPosten burde nevnt at det har vært ett visst samarbeid mht utviklingen av atomvåpen mellom Iran og Nord-Korea, mere kunne vært nevnt. Det er urovekkende historieløst av ØstlandsPosten denne lederen – eller avspeiler den en totalitær ideologi?

ØP: «På denne bakgrunn er det uforståelig at det ligger rasjonelle tanker bak Donald Trumps linje overfor Iran.» Vel, over er dokumentert at USAs president nettopp ivaretar flere arabiske lands interesser, de færreste muslimer er sjiamuslimer som i Iran, tar i vare Israel og tar i vare Europa og USA. Alle med en viss innsikt i islam vet at der deles verdens folk inn i 2 grupper de som er i Islams hus og de som er i Krigens hus, de siste altså de vantro. Og lederne i Iran har jo flere ganger uttalt at Israel skal bort fra kartet – det er vel ikke bare greit for ØstlandsPosten? Hovedutfordringen for Irans sjiamuslimer er at så lenge Israel ligger der, motbeviser den Koranens bok.

ØstlandsPostens leder avslutter slik: «Dermed får vi beklageligvis en mer usikker situasjon. Farlige krefter blir ikke holdt i sjakk. Det skal bare en gnist til for å tenne kruttønna Midtøsten. Iran-avtalens skjebne er nå i Europas hender. Vi har dessverre liten tro på at Donald Trump vil gjøre retrett.» Har avisen intet lært av Neville Chamberlains linje og den vestlige sivilisasjons redningsmann Winston Churchill. Chamberlain trodde på pene ord fra en diktator – Churchill advarte (ut i fra en vurdering av ideologien til Hitler) og da han kom i posisjon handlet han bl.a. med å senke deler av den franske marine – fordi franskmennene ikke ville sende skipene over til alliert havn og det var stor risiko for at skipene havnet i hendene på Hitler. I Iran sitter ledere som hater jøder, hater de vantro og som mest av alt ønsker seg et mektig våpen og med kapasitet til å sende atombombene i langdistanse. Slike ideologer er svært farlige, de sier hva de gjør og de skjønner bare ett språk – for deres ideologi er fra Avgrunnen.

Wikipedia skriver om Winston Churchill: «Etter den nasjonalsosialistiske maktovertakelsen i Tyskland i 1933 ble Churchill opptatt av faren for tysk gjenopprustning. En stund var han en AV FÅ som arbeidet for å styrke Storbritannias forsvar mot tysk opprustning. Churchill var sterkt kritisk til Neville Chamberlains tilpasningspolitikk til Hitlers fremstøt på kontinentet og ledet den delen av det konservative partiet som var mot Chamberlains avtale med Hitler i München.»

Lars Arne Høgetveit

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags