Ikke lenge etter at Rune Høiseth hadde blitt valgt til ordfører var det en politisk motstander som betrodde seg til meg etter en radiodebatt.

«Det er umulig å diskutere med den mannen. Uansett hva du sier, så er han enig», akket politikeren seg.

Siden Høiseth kom inn i larvikspolitikken i 2011 har han knapt gått til angrep på en kollega i kommunestyret en eneste gang. I alle spørsmål ønsker han samarbeid og omforente løsninger. Det er i hver fall det han utrykker.

Opposisjonen vil fnyse av den framstillingen. De mener de rødgrønne har styrt med jernhånd, og at nesten alle innspill fra blå side har blitt avfeid av Ap, Venstre, SV og Sp-koalisjonen. Den hånden som strekkes ut i debattene, er kun symbolsk, uten reell politisk betydning - mener de borgerlige.

Uansett hvordan man bedømmer Høiseths ordførergjerning så har han levert prestasjoner han trygt kan ta med seg på den politiske CV-en. Den rødgrønne koalisjonen har holdt seg usedvanlig godt gjennom fire år, Larvik er ute av ROBEK og velgerne ser ut til å mene at Høiseth har gjort en god jobb. Neste periode må trolig koalisjonen utvides om Høiseth skal fortsette. Han kan si med overbevsning at han er rett mann til å lede en sånn koalisjon.