Valget er over for denne gangen. Personlig er jeg lettere oppgitt over pressens sjikanering av Aps leder, Jonas Gahr Støre. Dette var et vel gjennomtenkt «stunt» som gav det resultatet som var ønsket. En svekket leder og et svekket parti. Det er jo mange sikkert veldig glade for.

Det å ta på seg store tillitsverv i politikken innebærer selvsagt at man stiller seg laglig til for hogg, men for meg blir det et tankekors, hvem ønsker seg selv så mye vondt - frivillig? Etter min mening er en slik personforfølgelse en fare for vårt demokrati. Pressen har et spesielt stort ansvar, et ansvar mange av mediene ikke er seg selv bevist.

Det er mange som uttaler seg på sosiale medier, det er liksom greit å si «alt» når man sitter trygt bak sitt tastatur og lirer ut av seg til høyre og venstre. Husk det er mennesker som rammes. Det gjelder uansett parti tilhørighet. Jeg ser et samfunn som «forvitres», det samholdet som var så synlig etter 22 juli er som blåst bort og er erstattet med et mye kaldere samfunn – dessverre. Trist, men det er et faktum.

Vi som ønsket et regjeringsskifte, har en jobb å gjøre fram til neste valg – jobben starter nå!

Steinar Nyland