Rødt er for mer demokrati

Tobias Drevland Lund

Tobias Drevland Lund Foto:

Av
DEL

LeserbrevJan Birger Løken, 4. kandidat for Vestfold og Telemark Høyre ved fylkestingsvalget bruker av sin tid i diverse aviser og i sosiale medier på å angripe AP og spesielt LO for at vi sammen går til valg på at Vestfold og Telemark skal styres av venstresida. LO uttaler at de anbefaler sine medlemmer å stemme på Ap, SV eller Rødt.

Vi i Rødt Vestfold og Telemark takker for tilliten LOs regionråd i Vestfold og Telemark og Fagforbundet i Vestfold og Telemark har gitt oss og vi vil videreutvikle det gode fagligpolitiske samarbeidet også i det nye fylkestinget. Grunnen til denne støtta, forklarer
Marianne Nilsen Skjønastad og Irene Bordier Haukedal fra henholdsvis Fagforbundet og LO godt i et Facebook-innlegg; «Vi vil at det nye fylket skal styres av politikere som kjemper for et seriøst arbeidsliv uten sosial dumping, faste, hele stillinger og offentlige tjenester i egen regi. Dette er det bare Arbeiderpartiet, SV og Rødt som kan garantere oss», skriver dem.

Det at Høyre ser seg nødt til å komme med slike useriøse sleivspark som de gjør mot Rødt, ser vi på som et kompliment. Løken kommer drassende med Øst-Tyskland, Nord-Korea og andre totalitære og undertrykkende regimer som Rødt tar sterkt avstand fra. La meg gjøre det helt klart; Rødt sin ideologi bygger på demokrati og et mer demokratisk samfunn enn hva vi har i dag. Sosialisme for oss avhenger av demokrati og Rødt er landets fremste demokrater i den forstand.

For det stemmer at Rødt er for et grunnleggende mer demokratisk og rettferdig samfunn. Vi ønsker mer innslag av demokrati, om det så er på arbeidsplassen, på skolen, i landets kommuner og fylker. Rødt vil at vanlige arbeidsfolk som står på og skaper verdier skal få mer makt og mer av det de selv skaper, istedenfor å fylle lommene på rike bedriftseiere. Vi ønsker oss et samfunn hvor det lønner seg å arbeide, ikke å arve. Det stemmer at vi jobber for et klasseløst samfunn uten all form for undertrykking, noe jeg er stolt av. Vi trenger partier med visjoner og mål om et bedre samfunn i dagens verden.

Det stemmer også at Rødt vil kaste ut velferdsprofitørene som har sugerøret ned i skattebetalernes penger. Hver eneste krone vi betaler i skatt, skal gå til å bedre velferdstjenestene og til å styrke de ansattes lønns- og arbeidsvilkår- ikke til privat berikelse hos kommersielle velferdsprofitører som plasserer pengene i skatteparadiser.

Valget til høsten bør være enkelt: Skal vi ha et fylke som privatiserer våre offentlige tjenester,
som konsekvent jobber for å flytte makt og penger fra arbeidsfolk og over til rike eiere og som har karrierepolitikere med feite lønninger? Eller skal vi ha et fylke som kjemper vanlige arbeidsfolks og fagbevegelsens sak, som tar tjenester tilbake i egenregi og som jobber for flere faste og hele stillinger? Rødt går til valg på det siste. Godt valg- og husk at fellesskap fungerer!

Tobias Drevland Lund, 2. kandidat for Rødt Vestfold og Telemark og leder i Rød Ungdom


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags