Den gode tanken – som ble stoppet av byråkrati

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen lokale idrettsforeningen vår hadde storslagen feiring lørdag 20.oktober 2018 på grunn av jubileum. I idrettshallen ble det servert både nydelig mat og deretter kaker og kaffe.

Søndagen kom og vi hadde opprydning etter lørdagens feiring. I kjøleskapene var det masse rester igjen av både mat og kaker. Siden vi i 2018 har kommet dit at vi daglig blir minnet på hva «best før» datostempling egentlig betyr og hvordan det enorme matsvinnet vårt påvirker kloden, fant vi ut at vi skulle gi bort kakerestene.

Det var ikke hvilken som helst hjemmesnekret kake heller, men en god halvpart av en stor marsipankake som vi hadde fått levert fra et bakeri.

Med smil om munnen og veldig fornøyde med avgjørelsen om å glede noen andre med marsipankake til kaffen, satte vi derfor retning mot det lokale sykehjemmet vårt. Vi har jo tross alt lest artikler opp og ned om hvordan eldreomsorgen i Norge er, og både titt og ofte er det skriverier i alle landets aviser om serveringen de eldre får (eller ikke får) rundt om.

Vi ringte på og gledet oss til å gjøre søndagen til de eldre et lite hakk hyggeligere.

Overraskelsen var derfor ganske stor, da svaret vi fikk var at «Nei, kake kunne de ikke ta imot».

Dette var selvfølgelig ikke ledelsen ved sykehjemmet sin avgjørelse fikk vi greie på, men nye regler fra Mattilsynet og AS Norge som gjorde at det ikke var mulig.

Vi ble derfor sendt på dør, ikke med en marsipankake fattigere, men med spørsmål om hvor AS Norge er på vei. i-landsproblemer er problemer det også sies det. Men når vi i 2018 har kommet dit at vi ikke kan gi bort en kake uten masse lover og regler, da mener jeg samfunnet er på virkelig feil spor.

Vi blir stadig minnet på at vi skal lære barna om bruk og kast samfunnet vi lever i, og om viktigheten av å tenke på hvor godt vi har det her i Norge. Men jeg føler at strofen «spis opp maten din, tenk på de fattige barna i Afrika» faller litt i grus når de kommer hjem fra skolen og finner søppelkassen fylt av marsipankake…

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags