Kommunale barnehager og Ifokus-barnehagene

VARDEN: Larvik Arbeiderparti vil ikke forhaste seg i forhold til barnehage-nedleggelser.

VARDEN: Larvik Arbeiderparti vil ikke forhaste seg i forhold til barnehage-nedleggelser. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Erik Bringedal i Larvik Høyre synliggjør i sitt leserinnlegg 15. mars d.å. sin bekymring for at vi ikke samtidig legger ned Varden og Valby barnehager, samt samlokaliserer Torstrand og Jegersborg barnehager.

Nå skal det sies at Høyre støttet forslaget til MDG, KRF og AP i både komite og formannskap, så derfor er innlegget til Bringedal overraskende. Hva mener egentlig Høyre om barnehagebruksplanen?

Etter siste høringsrunde av barnehagebruksplanen er det et stort engasjement fra brukerne av disse barnehagene, de argumenterte godt for at vi ikke bør nedlegge dem. Når saken om barnehagebruksplanen nå er oppe til behandling må vi ta til etterretning de innspill som har kommet i saken.

Ifokus AS, heleid av Larvik kommune, har gjennom mange år utviklet og drevet sine barnehager på en svært god måte. Nå ønsker Ifokus å selge barnehagevirksomheten. Ved at Larvik kommune kjøper disse barnehagene vil dette føre til en god balanse mellom kommunale og private barnehager.

Larvik kommune har ansvar og plikt å tilby alle som har rett til barnehageplass et tilbud i kommunen. Ved at andelen av kommunale barnehager øker, vil kommunen få større fleksibilitet slik at vi til enhver tid kan sørge for at også nyinnflyttede barnefamilier får tilbud om barnehageplass, også gjennom året.

Larvik Arbeiderparti vil derfor med sitt lederskap ikke forhaste seg med barnehage-nedleggelser. Vi ønsker en grundigere behandling av barnehagestrukturen til høsten, med korrekte og oppdaterte tallmaterialer. Gjennom oppkjøp av Ifokus-barnehagene, og stabilitet i eierstrukturen av barnehager, vil vi sørge for en grundig prosess for å se på eventuelle kloke grep innenfor området barnehage i hele Larvik Kommune.

Vi mener dette vil sikre at vi tar de riktige beslutningene for den tredje største tjenesten i kommunen og for en bærekraftig tjeneste for fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags