«Jeg med flere føler oss ikke velkommen der lenger, og det er med stor sorg jeg ser at alt jeg har vært med på å bygge opp er borte.»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er et svar til Tore Tønders innlegg som ble publisert den 22. oktober.

Dette med Huset er en tragedie, noe jeg har prøvd å påpeke gang på gang. Dessverre er det slik at dette skaper også angst hos noen av dem som bruker Huset i dag, at vi som før var en del av Huset ytrer oss offentlig slik vi gjør.

For å kunne forstå hva Tore, jeg og flere av oss tidligere brukere mener, så må man ha kunnskap om hva Huset egentlig var og hva det ga av muligheter for enkeltmennesker. Huset var fantastisk, det gjorde mennesker mer i stand til å bli trygg i seg selv og gjøre egne valg ut ifra de mulighetene de fikk på Huset. Summen av dette gjorde at mange gikk videre i livet og klarer seg bra uten den behandlingen de før trengte og ingenting kan være bedre enn det.

Tore, du spør «Hvem har ansvar?» Politikerne har ansvar fordi de aldri lærte seg hva Huset var og kunne gå inn og korrigere når tingene begynte å gå galt. Ansatte har ansvar som lot ting skure og gå uten å ta tak i problemene selv om vi som brukergruppe prøvde å si ifra gang på gang. Ledere som kom inn etter hvert har det største ansvaret da de bygger Huset ned litt etter litt slik at Huset etter hvert mer er et dagsenter enn et aktivitetssenter.

For noen få år siden fikk vi nytt kjøkken på Huset av Michael Treschow, vi hadde da en åpning av kjøkkenet med både ordfører og leder for AoK, som Huset ligger under. Jeg spurte da i plenum om Husets fremtid, om de ville forandre på brukerstyring/medvirkning, noe de nektet for og sa de ikke ville røre. Dessverre – som mange andre løfter ble det slik vi brukere allerede hadde begynt å forstå.

Jeg med flere føler oss ikke velkommen der lenger, og det er med stor sorg jeg ser at alt jeg har vært med på å bygge opp er borte. Rundt om i landet bruker de malen og ideene fra Huset i Larvik og bygger opp tilsvarende aktivitetssenter, mens her i byen bygger de det ned. Synes det er ille at noen skal kunne gjøre dette uten at det blir stilt et eneste spørsmål direkte fra kommunen og politikerne våre. Igjen føler jeg at dere overhodet ikke har gjort jobben deres og ikke hører på nok en svak gruppe.

Noen må på ta ansvar og hjelpe både dem som bruker Huset nå og dem som kan trenge dette tilbudet i fremtiden.

Takk, Tore, for at du tok dette opp!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.