Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer, Styrvoll!

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er med stadig økende beundring vi leser saken om den nye innendørs skytebanen i Styrvoll. I den lille bygda oppe i Lågendalen er det det siste drøye året blitt reist det som er langt mer enn bare en enkel skytebane. Det er blitt et senter for skyting, der flere lag og grener skal holde til.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Prosjektet kan være en lærebok i hvordan samarbeide, dugnad, ledelse og offentlig medvirkning kan og bør fungere. For her er det flere som har bidratt. Både lag og organisasjoner og mange, veldig mange, enkeltmennesker.

Vi kan trekke fram en lang rekke positive ting. For det første at flere lag har gått sammen om et prosjekt. Styrvoll skytterlag, Lardal Jeger- og fiskerlag og Lardal Revolver- og pistolklubb er alle sterke bidragsytere. Og nettopp det at flere går sammen om få til ting, er gull verdt. Både innenfor det enkelte lag, men også lag imellom. Her har nok mange mye å lære av det som en nå ser resultatet av i Styrvoll.

Og selv om det er flere lag som har bidratt, er det imponerende at rundt 150 folk fysisk har møtt opp og lagt ned 4–5000 timers dugnad og frivillig innsats. Selvfølgelig har man trengt hjelp fra firmaer og eksperter på flere ting, men selve bygget og alt det innebærer er blitt skrudd, spikret og satt sammen av hender fra dalen.

4,3 millioner er den voksne prislappen, og selv om det ikke er lånt ei krone ekstra i banken, er det tippemidler, tilskudd fra Lardal kommune og en fin gave fra Gjensidigestiftelsen som har sørget for de nødvendige pengene.

Vi stiller oss i gratulantenes rekker! Ikke bare fordi det er blitt et flott anlegg, men minst like mye fordi vi har så stor sans for hvordan gode krefter i et lokalsamfunn har brettet opp ermene og fått til ting. Det er når slikt skjer, i kombinasjon med støtte fra det offentlige, at lokalsamfunnet bygges videre.

Lørdag er det stor fest på lokalet, og da er vi sikre på at alle gjester, og skytterfolket selv, er flinke til å skryte. Det er en dag der det ikke er noen grunn til å spare på de svulstige ordene og superlativene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.