Eva Natali og mamma June fikk kommunalt vedtak om utenlandsopphold avslått

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er hjerteskjærende lesing i ØP 12. september om kommunalt avslag for mor og datter, som enda hadde pengene på plass for et opphold i på Solgården i Spania.

DEL

MeningerSom medlem av Helse-og omsorgskomiteen har jeg på vegne av Høyre tatt saken opp til kommunestyret så sent som desember 2016. Der foreslo jeg at det for personer med tjenesteopphold organisert som BPA (Brukerstyrt personlig assistent), legges det til rette for reiser/opphold innad i Norge og utenlandsopphold, innenfor tildelte timeramme og innenfor arbeidsrettslige bestemmelser.

Det forutsettes at det ikke påløper merkostnad for kommunen. Dette forslaget ble nedstemt av blant andre Arbeiderpartiet. Dette til tross for at også Rådet for funksjonshemmede aktivt støttet innstillingen.

Jeg forstod ikke begrunnelsen deres og gjør det fortsatt ikke.

BPA er rettighetsfestet i 2014 og er en måte å organisere assistenttimer på, som skal sikre likeverd, likestilling og samfunnsdeltakelse for funksjonshemmede. Det er mange kommuner i Norge som har innvilget ferieturer til utlandet, men det er også snakk om funksjonshemmede som drar på jobbturer, deltar på kurs og konferanser.

Intensjonen i regjeringens forskrift er at BPA skal likestilles med alle andre grupper i samfunnet, noe jeg mener ikke er tilfelle i Larvik.

Siden jeg har engasjert meg særlig sterkt i saken, har jeg fått mange henvendelser om liknende tilfeller, og de er like hjærteskjærende å høre hver gang. Å være funksjonshemmed er en grusom sak i seg selv, og det å bli fratatt muligheter til å tilpasse seg et så normalt levesett som mulig, slik som vedtaket i Larvik ligger i dag, synes jeg er uakseptabelt.

Dette må vi gjøre noe med.

Jeg føler med Natalie og June.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags