Fjordbyen Larvik?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHusker du: Debattene, Larviklista, Branding Larvik, ta fjorden tilbake, jernbanen?

Tidlig på 2000 tallet og utover gikk diskusjonene høyt i avisa, og blant folk flest om indre havn. Husker vi Larviklista som blant annet hadde indre havn, flytting av ferja, og rive terminalen i partiprogrammet, og åpne tilgjengeligheten til fjorden som hovedsak.

Larviklista sto også bak Branding Larvik, med egen logo, flagg, buttons med mer. 

På den tiden var vyene og argumentene for utvikling, og  bevaring av indre havn mange når det gjelder byutvikling  både blant politikere og publikum.

Hva skjedde?

Terminalen ble revet, ferja ble flyttet, arkitekt konkurranse om indre havn ble gjennomført. Siden har årene gått uten at de store grepene har blitt tatt i Indrehavn.

Vi lever under trusselen fra at jernbanen fortsatt blir der hvor den ligger i dag. Kanskje? jernbanen kan bli lagt på en viadukt (bro) 11 meter over bakken? Hva med utsynet mot fjorden da?

Ivrige eiendomsutviklere presser på med nye prosjekter i fronten av indre havn. For eksempel Fritzøe Eiendom som er en sentral aktør i eiendomsmarkedet i Larvik  Grandkvartalet, hvor Røed/Hansen er eiendomsutviklere,  Bane NOR, og andre?

Dette skjer mens kritikken stilner dag etter dag. Hvorfor har vi politikere og administrasjon? Er det ikke for å ha noen som kan ta ansvarlige beslutninger på vegne av oss og andre. Våre politikere har fått råd, men følger dem ikke, og lar ting skje uten nevneverdige kritiske holdninger. Jeg tenker  for eksempel på det danske arkitektfirma som ga  råd men tilsynelatende ikke ble lyttet til DARK arkitekter.

Er det på tide med en nyorientering om byutvikling? Lite har skjedd så vi har enda muligheter til å snu?  Vil Larvik våkne i 2019?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags