Nok en gang er det skrevet om. Nok en gang irriterer seg folk over en religion annen deres egen. Nok en gang viser norske folk hat rettet mot det «kvinneundertrykkende» hodeplagget.

Kjære hatere. Kjære ikke-troende. Kjære uopplyste.

Jeg er en 15 år gammel jente. Født og oppvokst i Norge, gikk til kirken nesten hver søndag da jeg var yngre og nå synger jeg i et kor som holder til i kirken og bruker mesteparten av tiden min i kirken. Dette er akseptabelt, dette er akseptabelt siden jeg er norsk, kristen og hvit. Om en jente som bor i Norge, oppvokst i Norge men ikke har norske foreldre gjør det samme bare med moskeen, blir hun kalt for terrorist. Hun blir skrevet hatinnlegg om fra folk som ikke aner noe annet om henne enn en hijab eller et smykke rundt halsen.

Nonner blir kalt tøffe når de går i heldekkende plagg, mens muslimske jenter? De blir fortalt at foreldrene deres er onde, uansett hvor snill familien er. Jeg reagerer ofte på hvordan folk omtaler religionen Islam, i hvert fall på nett.

Jeg har en venninne. Født i Norge, oppvokst i Norge. Spiser huskost, har hytte på fjellet og står på langrenn. På sommeren klager hun helt likt som alle andre over den norske sommeren. Jeg er ei jente, født og oppvokst i Norge. Jeg spiser krydret mat til dags, og elsker det mer enn noe annet. Jeg har hytte ved havet og bader i det drittvære vi kaller for den typiske norske sommeren.

Hva er forskjellen på oss? Hun er muslim, jeg er kristen. Foreldrene hennes er fra Irak og mine er fra Norge. Hun bruker hijab, og jeg ikke. Har jeg noe imot det? Absolutt ikke. Har norske rasister noe mot at jeg, en hvit og norsk ungdom, henger med en «utlending» uten å tenke på hun som annerledes, fattig og terrorist? Absolutt.

Jeg ser sjeldent noen mellom 13 og 30 kommentere på hijaber, kanskje de stiller spørsmål til religionen, men man gjør vel det til enhver religion om man ikke er troende selv. JEG BLIR SÅ FLAU. Jeg blir så flau av å lese om frisører som nekter å klippe en kvinnes hår på grunn av en hijab. Jeg trodde med en gang det var et PR-stunt for å få folk til å vise at nordmenn tar imot alle, men nei da. Dette var seriøst. Det var dønn seriøst. En kvinne jeg lett ville kalt norsk ble NEKTET en frisørtime siden hun trodde på en Gud. En gud som viste hun veien til et liv, og hun ville ikke kjent livet uten sin religion. Jeg har aldri blitt nektet av frisøren min å få stusset håret litt om jeg har et kors rundt halsen.

Jeg begynner å lure på om folk hater på religionen Islam, eller klesplagget hijab. Hijab er frivillig å gå med, og det er ikke et kvinneundertrykkende klesplagg. Et kvinneundertrykkende klesplagg er en shorts som man har på seg så høyt oppe at det like godt kunne vært en truse i størrelsen for liten. Et kvinneundertrykkende plagg er den genseren eller T-skjorta som tvinger kvinner til og viser fram kløfta.

Om alle muslimer skal bli sammenlignet med terrorister som var/er muslimer, så burde vi nordmenn bli sammenlignet med Anders Behring Breivik (Fjotolf Hansen). Og jeg kan snakke for oss alle når jeg sier at dette er noe få av oss ville likt.

Les dere opp på kvinneundertrykkelse og religioner før dere i det hele tatt uttrykker dere om det. Og ja, vi har ytringsfrihet her i Norge, og den ytringsfriheten er tilrettelagt for ALLE hvit, mørk eller rosa.