ØP-redaktøren burde stoppet Albrigtsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger«... vil jeg at du holder kjeft!» Takk det samme herr Albrigtsen, vil kanskje mange bloggere og influensere mene om byblogginnlegget til journalist Albrigtsen i ØP den 31.1.2019? 

For en stund siden skrev ØPs redaktør at ØP er en seriøs avis, med høyt kvalifiserte og dyktige journalister. Utvilsomt! At journalisten derfor ber andre «holde kjeft» og at ØP redaktøren lar det komme på trykk, er derfor underlig.

Les bybloggen her: BYBLOGGEN: Store bokstaver og sterke ord uten kraft

Vi er bare i startgropa av den makt og påvirkning bloggere og influensere vil få i fremtiden gjennom egne plattformer på nettet. De tradisjonelle mediene, som bla. ØP, må nok omstille seg og er vel også i en kontinuerlig prosess i dette, for ikke å tape kampen om fremtidens annonseinntekter.  

Selv forstår jeg ikke helt hvorfor to av kommunens egne influensere/bloggere har feks. over 60.000 følgere på sine fb sider. De må gjerne skrive hva de vil for meg og jeg har ingen trang til offentlig å oppfordre om at de «skal holde kjeft». Selv om de skulle dukke opp i min news feed, er det ikke ofte jeg leser, men det spiller egentlig ingen stor rolle hva jeg mener. Markedet er alltid i endring og har alltid rett. Punktum finale! Når så «massen» lar seg fenge av influensernes ytringer om; «hvorfor jeg ble såret når jeg var 18 år» og de får 20.000 eller 100.000 reaksjoner på forskjellige sosiale plattformer, så kommer også annonsene. (Antall klikk og reaksjoner=kroner i kassa.)

I fremtiden vil vi mer enn noen gang trenge etterrettelig og seriøse medier som er en slags motpol av «click bates». Men det skal mot til for ikke å gå «click bate» fristelsen også for redaktører/journalister.

Redaktøren i ØP ønsker at hans avis skal være en avis med dyktige journalister som produserer reportasjer og materiell av høy klasse. Den lesten synes jeg han skal forsterke. Kanskje skulle jeg selv «ha holdt kjeft» etter å ha lest journalist Albrigtsens byblogginnlegg, men den som tier samtykker heter det seg. Fristelsen ble for stor. Denne gangen synes jeg Albrigtsen skyter seg selv i foten med å skrive om at andre skal «holde kjeft!»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags