Vekk med skolen!

Av
DEL

LeserbrevForbud mot å ta med blyant på skolen, argumenteres det for. Blyanter får man jo etter frammøte. Dessuten; pennaler lett synlige på pultene forstyrrer undervisningen. Noen dyre.  Andre enklere i formen. Klasseskille. Fy og atter fy!

Og hva skal nå elevene med sekker. Egentlig. I tillegg til blyanter får de jo utlevert hva som trengs på skolen, ble det argumentert i ØP nylig. Bøker og sånt. Dersom kommunen har råd. Noe den jo ikke har, vet alle. Og når SV blir det største partiet i Norge blir det servert treretters middag. Uten fisk på menyen. Glem røkelaksen. Unger spiser jo ikke fisk. Mest McDonald.

Nei, la nå de stakkars elevene slippe det rådyre drasset på ryggen. De bærer jo hele Norges fremtid på sin spinkle rygger. Nok er nok! Men når ungene så er på plass, hva skjer? Jo, inn kommer læreren. Den mest forhatte person innenfor skolens vegger. Og utenfor. Underbetalt. Tenk å be ungene våre om å sitte stille og pent ved pultene og følge med på tavla. Dersom slike oppmerksomhetsdrepere fortsatt eksisterer med ord og tall på. Ingen ting kan vel forstyrre undervisningen mer enn skraping av kritt og en lærer som snakker høyt. For ikke å snakke om krittstøvet. 

Saken begynner å ta en solid og lite gjennomtenkt vending. Som du sikkert har skjønt. For hva skjer om vi også kvitter oss med disse plagsomme lærerne. Jo, kommunen sparer mer penger. Mye penger. Som politikere og byråkrater kan bruke på å bli bedre kjent med hverandre i helgene på spahoteller høyt og lavt. Men best av alt; hjemmelekser forsvinner som ånd i en fillehaug. Akkurat som når vi vinterstid om en tid sklir ned i et høl i Kongegata. Havner på intensiven med brukne lårhalser, og det som verre er. I stedet for på tog til Torp og varme og palmesus i Spania.

Ah, du har skjønt det. Kan elevene kvitte seg med blyanter og pennaler og ryggsekker og lærere og skoleskyss, ja da kan kommunen slippe å bygge rådyre skolebygg. Ungene kan sitte hjemme mens foreldrene lurer på hva det skal bli av dem. Bli sjøllærte med PC og nettbrett og mobiler og kjøper hasj på polet på blå resept for å roe ned. Milliardene som kommunen sparer? Kan brukes på å legge til rette for økt innflytting. Velstående pensjonister og fattige innvandrer som etter noen år havner i en underbemannet eldreomsorg med gamle liggesår og åndenød. 

Vekk med skolen? Gi ordføreren blyant og papir, er du snill...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags