Den rare valgkampen

EN VISJON? Jeg savner en indre havn i Larvik, en småbåthavn som medfører liv og røre og omsetning. Det vil være mye mer enn et leskur og perrong. En småbåthavn som fremhever Larvik fra Tollerodden til Tenvik. En visjon? skriver statsviter Geir Askløv.

EN VISJON? Jeg savner en indre havn i Larvik, en småbåthavn som medfører liv og røre og omsetning. Det vil være mye mer enn et leskur og perrong. En småbåthavn som fremhever Larvik fra Tollerodden til Tenvik. En visjon? skriver statsviter Geir Askløv. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så kom det på oss igjen. Valg. Vår demokratiske rett og plikt. Vi oppfordres til å ta stilling til saker som angår oss - denne gang på det helt lokale plan. Det betyr at vi på et vis ikke trenger være mest opptatt av vårt NATO-medlemskap, eller forhold til Kina, eller for den saks skyld grensehandel.

Vi blir - du og jeg - gitt muligheten til å avlegge stemme til de lokale ideene vi ønsker mest skal bli realisert. I ditt eget nærmiljø. Ofte kan de være samlet i ett parti - men ikke nødvendigvis. Av og til kan derfor ett - eller to, temaer bli så viktige for deg at du velger annerledes denne gangen. Nesten til din egen overraskelse. Fordi det er lokalvalg.

Og, så vil alle partiene fortelle deg som sine ideer og visjoner. Det er mange av dem - og jeg tror alle har de beste intensjoner.En av de visjonene jeg har festet meg ved er denne: "Kyst- og Fjordbyen Larvik!"
Den liker jeg veldig godt.

Men, den visjonen blir litt rørete for meg - dersom resultatet vil være en midtlinje gjennom byen som kuliminerer i en togstasjon i Kongegata eller i Indre Havn.

Det er ført mange argumenter for Kongegata, for Indre Havn, for Bergeløkka, for Bommestad. Og traseene inn til byen. Verningen eller Tjølling. Alle "parter" synes å gjøre godt rede for seg.

Hva gjelder togstasjon - se f eks til Lysaker-stasjon (flere tusen brukere hver dag), den består av perrong, leskur og en Narvesen kiosk under grunnen. Alle bedriftene rundt stasjonen kom FØR den ble bygget!
Jeg savner en indre havn i Larvik, en småbåthavn som medfører liv og røre og omsetning. Det vil være mye mer enn et leskur og perrong. En småbåthavn som fremhever Larvik fra Tollerodden til Tenvik. En visjon?

Så hvorfor skriver jeg, hvorfor engasjerer jeg meg såvidt synlig?
Fordi de seneste dagene er vi blitt oppfordret av personer som lettere oppsøker offentligheten enn andre til å "la være å stemme på" ett visst parti, på en bestemt liste. Det er så langt fra demokratiet vi kan komme!

"Jeg er uenig i dine meninger, men jeg vil inntil døden forsvare din rett til å hevde dem." (Voltaire)

Stem i god tro på deg selv! Stem godt! Stem!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.