Gå til sidens hovedinnhold

Denja vurderer flytting fra Larvik til Elverum - 33 kan miste jobben

Artikkelen er over 6 år gammel

Orkla Foods Norge vurderer å flytte produksjonen av Denja-salater fra Larvik til Elverum. Selskapet planlegger å utvikle fabrikken sin på Elverum til en stor og effektiv produksjonsenhet, heter det i en pressemelding.

 Kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Denja sier til ØP at alle 33 ved anlegget i Larvik vil miste jobben.

- Enkelte kan nok få muligheten til å bli med til Elverum, legger han imidlertid til.

Denja har sine røtter i Larvik tilbake til 1916 og Laurvig Sæbefabrikk. I 1920 startet man med matproduksjon, og i 1952 kom merkevaren Denja inn i bildet.

De ansatte ble i dag varslet om mulig flytting og nedleggelse i et allmøte. Dersom vedtaket blir fattet vil driften på Larvik etter planen vare ut 2015.

- Orkla Foods Norge vurderer å legge ned Denja Larvik og flytte produksjonen til Elverum fordi fabrikken i Larvik i lengre tid har hatt lønnsomhetsutfordringer. Dette skyldes fallende volum kombinert med et for høyt kostnadsnivå, sier Paul Jordahl, adm. dir. i Orkla Foods Norge.

- God og forsvarlig drift med en sunn økonomi på fabrikken er nødvendig for at vi skal kunne være konkurransedyktige på lang sikt. For å få til dette har ansatte og ledelse på Denja gjort en god jobb med å tilpasse kostnadene til et fallende volum. Nå ser vi at det er vanskelig å kutte mer med dagens fabrikkstruktur, sier Jordahl.

- Orkla Foods Norge ønsker å gjøre fabrikken på Elverum til et senter for ferdigretter, salater og syltetøy. I tilegg til salater fra Larvik har vi også planer om å flytte produksjon av syltetøy fra Brumunddal til Elverum, sier Paul Jordahl.

33 ansatte

Fabrikken produserer Denja salater, og har i dag 33 ansatte. Ved å flytte produksjonen fra både Larvik og Brumunddal til Elverum vil Orkla Foods Norge kunne redusere kostnader med 15-20 millioner kroner årlig.

- Orkla Foods Norge ønsker med dette å styrke satsingen på innovasjon og vekst i kategoriene salater og syltetøy. En større fabrikk på Elverum gir oss bredere kompetanse, og en større arbeidsstyrke som gjør oss mer robuste i forhold til innovasjon og forsvarlig drift, sier Jordahl.

I henhold til Omstillingsloven har Orkla Foods Norge i dag varslet Vestfold fylkeskommune om at selskapet vurderer å legge ned fabrikken i Larvik, og bedt fylkeskommunen innkalle til drøftelser etter bestemmelsene i loven.

Endelig beslutning vil bli tatt av Styret i Orkla Foods Norge etter at drøftelsene er gjennomført, heter det i meldingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.