Mannen var på fest med firmaet da alt gikk galt.
Han la seg flat da saken gikk for retten, og fortalte at han hadde fått fullstendig «blackout» og at det ikke var meningen, alt som skjedde.
Selv om han ikke husket noe av hendelsen, kunne politiet fortelle desto mer.
LES OGSÅ: Fikk erstatning fra staten etter å ha sittet uskyldig i varetekt i halvannet år
Stor fest med jobben
Det var flere hundre til stede på firmafesten i Runarhallen på sensommeren i fjor. Mannen ble veldig full, og han fortalte tingretten hva som hadde skjedd før han havnet i bråk med politiet, og dermed ble arrestert.
Han hadde vært på vorspiel, og han var full allerede da han kom til Runarhallen i 17-tiden.
– Han fortsatte å drikke, og det var underholdning fra 19-tida, og tiltalte snakket med en av artistene etterpå. Men deretter fikk han blackout, står det i avgjørelsen fra Vestfold tingrett.
Hendelsesforløpet er deretter er uklart for retten, men de kunne lene seg til politiets forklaring. De kom til stedet rundt 23.30.
– De ble kontaktet av flere vektere som viste dem der tiltalte var involvert i noe som virket på bryting med tre-fire personer som lå over han, står det i avgjørelsen fra tingretten.
Sparket ut døra
Politiet fikk fisket fram mannen fra haugen med mennesker, satte på ham håndjern og fikk ham bort til cellebilen, som nettopp hadde kommet.
– Men han strittet imot og ville ikke inn, står det videre i rettsavgjørelsen fra tingretten.
For å få ham inn i bilen, løftet politibetjenten beinet hans, og fikk lagt ham på siden i cellebilen. Det var det som deretter skjedde, som gjorde at politibetjenten fikk status som fornærmet i saken.
Den fulle mannen forsøkte nemlig å sparke, men betjenten trakk seg tilbake, og sparket snittet ansiktet og traff ham i høyre del av pannen.
Betjenten fikk et rødt merke i pannen, mens tiltalte fikk merker på håndleddene etter håndjernene som strammet. Begge deler ble lagt fram som bevis i retten.
Var svært lei seg
I retten ble det vist til at utgangspunktet for vold mot offentlig tjenesteperson er ubetinget fengsel, selv ved bagatellmessige hendelser.
Her var det skjerpende at det var snakk om et spark mot tjenestepersonens ansikt, og at det har stort skadepotensial.
Normalt ville dette gi 30 dagers ubetinget fengsel, men her landet retten på at samfunnsstraff var passende, og domstolen viste til at mannen hele tiden har angret og bedt om unnskyldning for det som skjedde, allerede da han ble fremstilt for arrest i Tønsberg.
Det vises til at denne mannen er en helt vanlig borger som aldri har gjort noe galt før, og domstolen viser deretter til at han selv forstår at han må ta ansvar for sine handlinger.
– Han la seg i retten så flat som det er mulig å gjøre, skriver tingrettsdommer Per Christian Arnesen, og er enig med aktor, politiadvokat Lise-Veronica Læret Gunnerød, om at 28 timers samfunnsstraff var passende for den angrende mannen.
LES OGSÅ: Har du eller noen du kjenner våpen hjemme? Da må du lese dette