I ballbingen på Fagerli er Larviks helt ferske gatefotballag for damer i ferd med å pusse på formen før NM i Arendal, som går av stabelen denne helga.

Gatefotball ble etablert av Frelsesarmeen i 2005, og målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper – ifølge armeens egne hjemmesider.

Men ØPs utsendte får på ingen måte følelsen av å være sammen med en marginalisert gjeng.

– Det er mulig jeg har noen fordommer om hvordan rusmisbrukere ser ut. Men dere ser mer ut som et helt vanlig fotballag – gjør dere ikke?

Nå tuller du vel. Jeg ser i hvert fall ut som en rusmisbruker. Sjekk tatoveringene da, sier Barbro Hellenes (35) og viser fram veldekorerte armer og bein.

– Det der er jo helt vanlig i dag. Det er jo sånn alle som spiller i Premier League ser ut, sier Bjarte Kringlemoen – som fra før trener Larviks herrelag i gatefotball, og nå har ansvaret for damene også, sammen med hovedtrener Sverre Tolfsby.

 

Tatt ut på landslaget

Så ferskt som laget er det vanskelig å forutsi hvordan de kommer til å gjøre det i NM.

– Målet er kvartfinale, sier Barbro.

Og uansett kan de glede seg over at de har en fersk landslagsspiller i troppen. For Trine Kathleen Torp er nemlig tatt ut.

– Men det er ikke sånn at jeg er med der fordi jeg er god. Det er litt andre kriterier. Ellers hadde jeg ikke hatt sjanse, sier Trine Kathleen

Trener Kringlemoen forklarer:

– Landslaget er en belønning for at man lykkes på andre områder. At man har tatt noen viktige steg med tanke på å bli rusfri for eksempel. Da kan man komme med der.

Men ØP er overbevist om at Trine kommer til å bite godt fra seg rent sportslig også. Under treningen vi overvar dundret hun inn det ene målet etter det andre.

Kan bli høy temperatur

Ikke alle på treninga skal spille kamper i NM i helgen.

For Karoline Jeanette Bruun (26) har akkurat gjennomført dommerkurs, og skal dømme istedenfor.

– Gatefotball har en del andre regler enn vanlig fotball. Det er for eksempel ikke lov til å sklitakle, og en spiller må til enhver tid ligge igjen i angrep.

Men selv om det ikke er lov å takle hardt kan det likevel bli temperatur under kampene.

– Det er mange som bruker gatefotball som en del av sinnemestring. Men under kampene går det ofte en kule varmt. Så det er viktig å være forberedt på det når jeg skal dømme, sier Karoline Jeanette.