Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen ønsker tips: – Håper veldig at noen voksne leser dette!

Operasjon Dagsverk-dagen holdes i år 29. oktober. Denne dagen har elever som jobber, fri. Nå er elevene på jakt etter jobber de kan gjøre, selv om det er korona.

– Vi håper veldig at det er noen voksne som leser dette og har noen ledige jobber eller ting de trenger hjelp med hjemme, eller at du kanskje vet om noen som trenger hjelp. Elevene skal tjene i hvert fall 300 kroner hver, forteller Cathinka Hovland, Synnøve Holm, Tasnim Yasin Al Khatib, Oline Nilsen og Sarah Linnea Pedersen på vegne av Mesterfjellet skole.

Her er noen jobber som elevene kan gjøre, i tillegg til jobber i butikker, hos bedrifter eller lignende:

OD-dagen er en dag hvor ungdom kan skaffe seg jobb ved frivillige. Målet er å tjene opp til 300 kroner hver til en viktig organisasjon for å hjelpe ungdom i andre land som har en vanskelig hverdag på grunn av krig, flukt og masse andre årsaker.

I år går pengene til et strømmestiftelse fra Nord-Uganda. Dette er et livsmestringskurs hvor ungdom som har flyktet fra Sør-Sudan til Uganda og lokalbefolkningen kan gå for å lære og få traumebearbeiding, dialog og utdanning.

Å komme fra krig har gitt mange ungdom traumatiske opplevelser, dette kurset vil hjelpe ungdom å bli bedre og klare å konsentrere seg i hverdagen igjen. Det vil også gi de forskjellige gruppene mulighet til å møtes å fortelle deres historie, og få forståelse for hverandre.

Ungdommene vil også lære om menneskerettigheter og fred. De skal lære seg å lese og skrive, og har mulighet til å utdanne seg i et yrke, for eksempel mekaniker, sying og mange andre yrker.

Derfor har mange ungdom i Norge lyst til å jobbe for å samle inn penger til dette kurset, men mange ungdom kan ha det vanskelig å finne jobb på grunn av korona eller andre årsaker. De som ikke har en jobb hos en bedrift, butikk eller lignende, oppfordres til å spørre foreldre, besteforeldre, naboer og andre, som kanskje trenger hjelp i hagen, med rydding eller lignende.

– Hvis du vet om en jobb, ring eller send en SMS til 45458023 eller 98159649, oppfordrer elevene ved Mesterfjellet skole.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.