Gå til sidens hovedinnhold

Derfor arrangerer vi en forestilling mot forslaget om nedleggelse

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Administrasjonen i fylket vurderer å legge ned dans- og musikklinja på Thor Heyerdahl videregående skole for å spare penger. Vi elever på linja vil nå vise politikerne som bestemmer at dans og musikklinja er verdt å bruke penger på.

Linja fremmer egenskaper som samarbeid, ledelse, selvstendighet og kreativitet, og er et tilbud der ungdom kan utvikle og uttrykke seg på mange forskjellige måter som passer dem. Det å få lov til å utøve musikk og dans som en del av skolehverdagen skaper også et driv for alt kjemisk og akademisk som ingen av oss har hatt før.

Vi gleder oss til å gå på skolen hver eneste dag, til å oppleve det samholdet vi får med våre medelever, se våre fantastiske lærere og utøve det vi interesserer oss for. Linja bidrar enormt til Larviks kulturmiljø på mange forskjellige måter. Den skaper nye utøvere med bred kompetanse, klare for å takle dagens og vårt fremtidige samfunn.

For oss er kunst og kultur noe som gir livet mening. Det utfordrer og utvikler oss som mennesker og knytter oss sammen. Det er dette musikk og danselinja på THVGS gir oss muligheten til å praktisere som en del av vår skolegang.

Derfor arrangerer vi, med god hjelp fra en av våre lokale kulturarenaer Bølgen kulturhus, en forestilling mot forslaget om nedleggelse. Denne vil bli holdt fredag 30. oktober i storsalen på Bølgen.

Det blir innslag fra både nåværende og tidligere elever, og alle er velkomne til å komme å høre. Bare husk å bestille billett på Bølgen sin nettside på forhånd! (Med tanke på Korona).

Konserten vil også bli streamet på ØP sine sider.

LES MER OM SAKEN:

Elevene i sjokk: – Dette er ikke greit

Til kamp for elevene: – Et stort tap for hele kommunen

Bekymret for at viktige fag kan bli flyttet fra Larvik: – Hadde ikke startet med dette hvis jeg måtte reist til andre byer

Ikke riv ned når vi andre bygger opp

«Jeg går nå i 10. klasse og har så å si planlagt fremtiden min ved å velge dans, for det er det jeg virkelig vil, og jeg kan ikke se for meg noe annet»

Fylkeskommunen frarøver ungdommen i Telemark og Vestfold jobber i kulturnæringen

«Nå bør politikerne stanse denne debatten og ikke skape unødvendig uro blant elever, foreldre og lærere»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.