Gå til sidens hovedinnhold

Derfor heter Skagerak Nett nå Lede

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Halvard Hellum lurer på hvorfor Skagerak Nett bytter navn til Lede.

Årsakene er nye, skjerpede regler fra myndighetene om at nettselskaper ikke lenger kan dele navn og grafisk profil med mor- og søsterselskaper i samme konsern. Tanken er at dette vil være til kundenes beste fordi det tydeliggjør skillet mellom monopolvirksomheten og markedet. Samtidig unngår man at nettselskapene brukes av andre til å oppnå særlige fordeler. Kravet gjelder alle nettselskaper med over 10 000 kunder og må være oppfylt innen utgangen av 2021.

I myndighetenes forarbeider i forbindelse med endringen ble kostnadene for et nettselskap på Ledes størrelse anslått å ligge på ca. 5 millioner kroner. Arbeidet pågår fortsatt, men så langt ser disse ut til å stemme med våre egne anslag. Fordelt på Ledes over 200 000 kunder, og sammenlignet med selskapets totale investeringer, er ikke denne summen så stor at det vil gi utslag på nettleien.

Da vi først fikk krav om å bytte navn og profil er vi godt fornøyd med Lede. Det nye navnet beskriver selskapets hovedrolle: Å lede strømmen trygt fram til kundene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.