Gå til sidens hovedinnhold

Det er alltid sånn at «nå må de slutte å mase» – de andre småpartiene, altså

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres gruppeleder Birgitte Gulla Løken legger seg på de store styringspartienes linje i diskusjonen om partienes arbeidsform i vårt demokrati. Det er alltid sånn at «nå må de slutte å mase» – de andre småpartiene, altså.

I perioden fra 2015 til 2019 var Høyre uten ordførervervet. Det resulterte i at av kommunestyrets ca 75 interpellasjoner sto Høyre for en tredjedel! Og når det gjaldt innmeldte spørsmål, ca 60 stykker, sto partiet også for ca en tredjedel. Det som er nytt er at ordføreren nå er fra Høyre.

Og til dette med omkamper. Det «styggeste» framstøtet slik jeg ser det, er interpellasjonene helt på slutten av 2015 og tidlig i 2016.

Høyre foreslo i interpellasjonen 2.12.15 at kommunestyret skulle omgjøre sitt reglement og gi opposisjonspartiene (til fordeling) halv ordførergodtgjørelse, ca 500 000 kroner. Noe helt nytt i Larvik. Høyre hadde med seg FrP og KrF. Opposisjonslederen var Høyres ordførerkandidat Bjarne Steen, som altså hadde tapt valget.

Og på våren 2016 ville partiet vingeklippe planutvalget i et framstøt gjennom en interpellasjon. Partiet ville omgjøre en vedtatt politisk organisering og resultatet av et demokratisk valg ved å trekke tilbake «makt» fra Planutvalget til formannskapet. Antagelig for å få politisk kontroll med et organ de ikke likte sammensetningen av.

Begge forslaga blei avvist av ordfører Høiseth og flertallet i kommunestyret.

Hvilken linje nåværende og daværende ordfører, nå i et politisk samarbeid, skal legge seg på skal bli interessant å se. Men som vi ser, er det mye omkampspolitikk i en interpellasjon!

Fra Høyres side vitner dette ikke om de helt store prinsipielle tankene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.