Denne uken har mange planlagt detaljer og overraskelser for dem som blir med på søndagens «Kyststien Helgeroa-Stavern minutt for minutt».

– Jeg oppfordrer alle som har anledning, til å delta på kyststien minutt for minutt søndag 11. august. For de sprekeste er det en fin utfordring å gå hele stien på en dag. De som ikke er så spreke, kan velge seg ut en passende etappe. Kyststien i Brunlanes er mitt favoritt turmål i barmarkssesongen. Stien byr på svært variert natur, fra svartskog til nakne svaberg og har en rik flora med varierende plante- og dyreliv. En tur på kyststien gjør godt for både kropp og sjel, sier daglig leder Bente Dolven i Larvik og Omegn Turistforening.

Hun har med seg en god gjeng turguider som vil følge hele turen. De skal sørge for at man har et tempo som er behagelig og likevel rekker fram i tide. Turguidene vil være merket og du kan se de både i front, midt i og bakerst i gjengen som går.

LES OGSÅ: Vil gjøre lettere for deg som vil bli med på «Kyststien Helgeroa-Stavern minutt for minutt» på søndag

Enkelt og gratis

– Ofte er det enkle blant det beste. Sånn er det med en gåtur, kort eller lang. Det gjør godt for kropp og sinn, hverdagstanker kobles lett ut og man kan finne store ting i det små. En tur alene kan gjøre opplevelsen enda sterkere i stillheten med naturen. Eller, går man sammen med andre, kan man snakke sammen eller være stille, nyte og dele turopplevelsen sammen, sier Anne Lise Saga som er en av de dyktige turlederne på denne turen.

Hun kjenner kyststien godt og lover at det uansett blir en fin opplevelse.

– Kyststien er et godt tilbud til veldig mange, gratis. Mangfoldet og variasjon gjør at de fleste kan finne en bit av stien som passer til egen forutsetning og funksjonsnivå. Kyststien ligger der og kan benyttes året rundt, fire årstider med alle naturens endringer, i all slags vær, høytrykk og lavtrykk, regn og sol, storm og stille, morgen og kveld. Kort eller lang tur, massevis av fine stoppesteder til å nyte kaffekoppen og turmaten. Bruk fantasien og sansene. Hver eneste tur gir en opplevelse for seg, for ingen turer blir helt like, avslutter hun.

LES OGSÅ: Knut Hjalmar er sikker på at du kan gå hele kyststien

Bra for hele kroppen

– Nydelig natur som får en til å slappe av. Stillheten som får en til å senke skuldrene, og så er det bra for hele kroppen fra topp til tå, er det første Ragnhild Bull Hansen fra Larvik Røde Kors sier når hun tenker på kyststien.

Røde Kors stiller med mannskap som er med på hele turen. Skulle uhellet være ute, et gnagsår dukke opp, eller en fot vrikkes, så får man hjelp av dyktige unge førstehjelpere.

– Vi har også en følgebil og kan frakte folk sittende, sier Bull Hansen som er en av lederne i apparatet til denne organisasjonen.LES OGSÅ: Nå må du melde deg på årets flotteste gratisopplevelse

Også de aller minste kan bli med

Mange har spurt om det er mulighet for å bli med hvis man har barnevogn, og det svarer turistforeningen positivt på.

– Fra Donavall til Lydhus, 2,5 kilometer, er det fint å gå med barnevogn. Her skal foreningens trillegruppe i alle fall delta, sier de.

Og det er plass til mange flere som vil trille en tur sammen med alle som går.

Hovedstoppet på Lydhusstranda vil også ha størst fokus rettet mot barn og unge. Her vil det bli aktiviteter for hele familien.

Bli med på Kyststien minutt for minutt 11. august

Du kan bli med på årets flotteste tur i Larvik

Vi går Kyststien Helgeroa-Stavern

Østlands-Posten og samarbeidspartnere tar turen med direktesending, intervjuer og underholdning underveis, og håper å se deg med i følge

Du kan være med på hele eller deler av turen.

Start: 08.00 Helgeroa

Stopp 1: 10.15 Nevlunghavn (30 min pause med underholdning)

Stopp 2: Smørvika (15 min)

Stopp 3: 13.00 (30 min pause med underholdning) Trane Camping Hummerbakken

Stopp 4: 15.45 Naverfjorden Lydhus (30 min pause med underholdning. Barn og familie)

Stopp 5: Røvika (15 min)

Mål: 20.00 Stavern: Fredriksvern Verft

Det blir underholdning og kulturinnslag underveis.

MELD DEG PÅ HER