(Tønsbergs Blad)

Med en gjennomsnittshastighet på 189 km/t feide en 26 år gammel mann gjennom E18 i Vestfold sent søndag kveld. Ved Undrumsdal ble mannen stoppet av Utrykningspolitiet (UP).

– Det er en av de høyeste målingene vi har hatt, sier Andreas Rødø, UP-leder i Vestfold.

Tatt av sivilbil

Hva som er «rekord-hastigheten» gjennom E18 i Vestfold tør han ikke gjette på.

– Det vet jeg ærlig talt ikke. Jevnt og trutt tar vi folk som kjører veldig fort, og jeg er veldig glad vi fikk luket ut denne risikoføreren, sier Rødø.

LES OGSÅ: – Hold tett om kontroll

26-åringen ble fersket av en sivil UP-patrulje, og mistet lappen på stedet.

– Vi reagerer svært negativt på at bilister velger å kjøre i slike høye hastigheter. Det er svært uforsiktig, og de utsetter både seg selv og andre trafikanter for risiko, påpeker UP-lederen.

Den unge sjåføren risikerer tap av førerkortet i 18-21 måneder ifølge lovverket. I verste fall kan så høye hastigheter føre til ubetinget fengsel.

Sivil politi på E18 store deler av døgnet

Politiet i Vestfold har flere sivile biler og en sivil motorsykkel ute på E18 store deler av døgnet. Jevnlig tar de fartssyndere, men noen av dem setter sterkere spor enn andre.

– I fjor var det en som passerte i over 170 km/t, det var en passasjer i bilen, og sjåføren var ruspåvirket, forteller Rødø.

I slike hastigheter ender det ofte fatalt om uhellet først er ute.

– Sjansen er svært stor for at et uhell ender i en dødsulykke. Og det går ikke alltid utover kun den som velger å kjøre fort, men også de lovlydige bilistene som er på feil sted til feil tid, advarer UP-lederen.

26-åringen er ikke den første som har fått avisoverskrifter for å ha kjørt for fort i Vestfold. I 2012 ble en 18-åring tatt i 193 km/t i 100-sonen ved Kopstad, men en bil som ble filmet i en hastighet på nærmere 200 km/t i en 60-sone i 2014 har skapt mest oppsikt.