Nederst i saken finner du en sjekkliste med råd mot båttyveri.

– Vi erfarer at det er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer når båten står på land. Det er typisk rett etter opptak i forbindelse med at båt skal i opplag, på land rett før sjøsetting, eller når båt står på land i vinteropplag, sier Thomas Røang, senior forsikirngsrådgiver og KAM hos Söderberg & Partners Båt i en pressemelding.

Røang anbefaler derfor alle båteiere om å påse at det ikke har vært noen ubudne gjester om bord.

LES OGSÅ: Her har noen stukket av med en båt midt på lyse dagen: – Ganske frekt

– Bør låses inn

– For å forhindre tyveri, kan du vurdere om utstyr som er relativt lett å demontere, bør låses inn hjemme, fortsetter han.

Står båten på henger, er det viktig å sørge for at den er låst hvis den står tilgjengelig for å kunne hektes på en bil.

Mange oppdager tyveriet og eventuelt innbruddet først når båten skal klargjøres for ny sesong. Da kan følgeskaden på båten være mye større enn det skaden var i utgangspunktet. Det kan også fort ta lang tid å få tak i nytt utstyr og deler, som igjen vil kunne forsinke sesongstart.

– Den siste tiden har vi også sett en økende trend til at folk sier opp sin forsikring om vinteren for å spare penger. I en periode med økte rente- og levekostnader kan det være lett å tenke at båtforsikring er noe man ikke trenger når båten ligger «trygt» på land. Med bakgrunn i erfaringene over kan det fort bli en kostbar erfaring, avslutter Røang.