«Det er ikke til å forstå at det er opp til hver enkelt kommune å bestemme når campingplasser skal holde åpent»

ULIKE REGLER: Hvorfor skal rikspolitikerne bestemme når hyttene kan åpnes igjen, mens det er opp til hver enkelt kommune å avgjøre hvordan campingplasser skal håndteres, spør ØPs sjefredaktør.

ULIKE REGLER: Hvorfor skal rikspolitikerne bestemme når hyttene kan åpnes igjen, mens det er opp til hver enkelt kommune å avgjøre hvordan campingplasser skal håndteres, spør ØPs sjefredaktør. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Politikerne i Larvik har virkelig fått campinggjestene på nakken de siste dagene.

– For meg hørtes det ut som en gjeng som mest var interessert i å høre sin egen stemme. Mens rikspolitikerne har vært eksemplariske i denne saken, er det noe helt annet med lokalpolitikere, sa en rasende Kim Bøhm til ØP rett etter at vedtaket om campingplassene i Larvik ble kjent. Han har vært gjest på Blokkebukta camping i 22 år. Og han er ikke alene, denne helga har det rast inn med reaksjoner på leserbrevplass i ØP, og på sosiale medier, fra folk som har meninger om vedtaket i Larvik. Det folk særlig reagerer på, er at Larvik har lagt seg på en annen linje enn Sandefjord.

Så hva har politikerne i kommunestyret i Larvik vedtatt? Fra 1. mai kan campinggjester overnatte, men kun mellom fredag klokken 16 og søndag klokken 18. I første omgang har Larvik kommune altså valgt å åpne opp i helgene fra 1. mai og fram til 10. juni. Sanitæranlegg må imidlertid holdes stengt. Det gjelder altså kun for dem som er sesonggjester og det stilles krav til at campingvognen har eget toalett.

I Sandefjord ble det uansett gjort et annet vedtak. I kommunestyrets møte torsdag 30.4. ble det vedtatt en ny forskrift som sier at campingplasser, bobilcamping, kommunale oppstillingsplasser for bobiler og gjestehavner kan åpnes fra 1. mai. Kommuneoverlegen skal vurdere og godkjenne smitteverntiltak før åpningen, vedtok politikerne i Sandefjord, uten å sette grensa på kun helger. Her er det altså to nabokommuner med forskjellige vedtak.

Det er lett å skjønne at dette skaper frustrasjon, for hvorfor skal det være ulik praktisering i Larvik og Sandefjord? Og hvorfor skal rikspolitikerne bestemme når hyttene kan åpnes igjen, mens det er opp til hver enkelt kommune å avgjøre hvordan campingplasser skal håndteres?

Larvik er Norges største campingkommune med om lag 25 campingplasser av ulik art, og det er liten tvil om at næringen betyr svært mye for lokalsamfunnet vårt. Det er en næring der gjester legger igjen millioner av kroner og som skaper store verdier. Så er det samtidig liten tvil om at det viktigste akkurat nå er å bremse spredningen av koronaviruset. Det kan godt være det er Larvik som har funnet den rette formelen, men det er ikke til å forstå at det er opp til hver enkelt kommune å bestemme når og hvordan campingplasser skal holde åpent., særlig når det gjør utslag som det vi ser i Larvik og Sandefjord.

Det minste man bør kunne forvente er mer veiledning fra sentrale myndigheter, det beste hadde vært nasjonale retningslinjer for campingplasser lik det som har vært for hytter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken