Det er ingen skam å snu…

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Omorganiseringen av skolesekretærene i Larvik er en tabbe. En tabbe som må rettes opp før konsekvensene blir for store. Riktignok sparer kommunen penger ved å redusere antall skolesekretærer, men dette kan fort bli dyrt i lengden.

Vi er inne i en krevende tid i skolen. Samtidig som vi er i en omstillingsfase med innføring av nye læreplaner, har covid-19-pandemien endret skolehverdagen vår betraktelig. Vi hadde en utfordrende vår med hjemmeskole, etterfulgt av skole med rødt og gult nivå. Smitteverntiltakene tar ekstra tid og krefter, og jeg er redd kreftene er i ferd med å ta slutt. Allerede slitne og overarbeidede lærere, må trå til ekstra i perioder med høyt sykefravær. På toppen av det hele, har skolesekretæren blitt omorganisert og kontoret er stengt et par dager i uka. Det er krise!

Etter høstferien har noen skoler i Larvik mistet skolesekretæren sin fullstendig, og deres oppgaver dekkes nå opp av de gjenværende sekretærene. De må derfor være på flere skoler i løpet av uka. Skolesekretærene må utføre mange av de samme arbeidsoppgavene som tidligere, men på kortere tid. Dette kan umulig gå bra i lengden og vil trolig føre til at skolesekretæren blir utslitt og sykemeldt. Hva gjør vi da? Hvem skal ta imot besøkende som kommer til skolen? Hvem skal skrive inn disse for å ha oversikt ved en eventuell smittesporing? Hvem skal ta i mot leveranser av materiell og utstyr? Hvem skal svare på de utallige telefonene som ringer i løpet av dagen? Hvem skal hjelpe elevene med småskader, sanitetsprodukter og ekstra trøst?

Vi trenger at skolesekretæren er fysisk til stede på skolen hver dag! Skolesekretæren er viktig for at skolesamfunnet skal fungere godt for både elever, foreldre, lærere, ansatte og ledere. Skolesekretæren er limet i skolen og skolens ansikt utad. Skolesekretæren gjør jobbene som vi lærere umulig klarer å flette inn i en allerede hektisk hverdag. Skolesekretæren gjør at vi lærere kan fokusere på det som er jobben vår, nemlig å undervise elevene, holde en høy standard i undervisningen og ha tid til et godt samarbeid med hjemmet og andre instanser. Uten sekretæren daglig på skolen, slutter maskineriet å fungere. Uten skolesekretæren daglig på skolen, mister både ledelsen og lærerne dyrebar tid og hjelp. Uten skolesekretæren daglig på skolen, blir elevenes tilbud svekket. Dette kan vi ikke godta!

Det er ingen skam å snu… Rett opp tabben og la oss beholde skolesekretæren på hver skole, hver dag.

Vi klarer oss ikke uten!


Du kan lese mer om saken her:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken