Gå til sidens hovedinnhold

Det er klart hun måtte trekke seg

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle har skjønt at det måtte gå den veien, bortsett fra stortingspresidenten selv. Selvfølgelig måtte denne saken føre til at hun trakk seg, men hvorfor det tok så lang tid, kan man saktens lure på.

Det måtte altså en politietterforskning til før Eva Kristin Hansen forsto alvoret og trakk seg som stortingspresident. Det er helt ubegripelig at det går an å ha så dårlig dømmekraft som er vist i denne saken og det er uforståelig at det er så mange politikere har svart så vagt når de har kommentert. Er det fordi det er en partifelle? Eller fordi saken rundt pendlerboliger har truffet så mange partier over tid? Hvor langt går det egentlig an å fjerne seg fra virkeligheten? Saken rundt pendlerboligene har vist oss hvilken ubegripelig, dårlig dømmekraft mange i nasjonalforsamlingen har.

Bare tenk deg selv hvordan situasjonen hadde vært hvis det var en av oss som hadde gjort en feil, fått for mye penger utbetalt via Nav eller misforstått en lov som hadde gjort at vi fikk utbetalt flere hundre tusen kroner for mye. Hadde det hjulpet å beklage? Selvsagt ikke, vi vet alle at det ikke finnes noen vei tilbake i slike tilfeller. Vi vet at straffen hadde kommet, vi vet at en unnskyldning ikke hadde hjulpet. Har politikere fjernet seg så langt fra virkeligheten nå at de tror det finnes egne regler for dem? Jeg mener oppriktig at vi alle skal være forsiktige med å nøre opp under politikerforakt, men i den siste tiden er det flere politikere som selv klart å sette seg i situasjon der sinnet fra folk flest har truffet hardt. Det er partier som Frp, MDG og Rødt som har gått i spissen for kritikken og være tydelige på at de ønsker å rydde opp, samt at dette må få konsekvenser. Det fortjener de ros for.

Reglementet for pendlerboliger er med all respekt ikke særlig vanskelig å forstå. Det er ingen grunn til å tvile på at også stortingspolitikere har tøffe privatliv som gjør at de kan gjøre dumme feil, men det er det også ganske mange andre som har. Det som gjør folk opprørt her, er det åpenbare forskjellen på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, samt at det finnes politikere som mener det er nok å beklage, for så å marsjere videre og late som ingenting har skjedd.

Frp-leder Sylvi Listhaug mener at Stortinget må gjenreise tillit og rydde opp i de sakene det dessverre har vært for mange av. Det er klokt sagt. MDG vil granske alle pendlerbolig-sakene tilbake til år 2000 Det er den eneste veien å gå hvis man skal ha håp om å gjenreise tilliten til Stortinget og de folkevalgte.

Nå har stortingspresidenten gjort det eneste riktige og livet må gå videre for alle.

Kommentarer til denne saken