«Det er lett å forstå at vi er lei av korona. Det som har skjedd i Larvik det siste døgnet viser likevel hvor fort ting kan snu»

TRAVELT: Kommunalsjef Guro Winsvold og ordfører Erik Bringedal (H) har hatt travle måneder. Onsdag informerte de om nye smittetilfeller i Larvik.

TRAVELT: Kommunalsjef Guro Winsvold og ordfører Erik Bringedal (H) har hatt travle måneder. Onsdag informerte de om nye smittetilfeller i Larvik. Foto:

Av
DEL

KommentarDette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.Onsdag var det 230 dager siden Norge ble «stengt» og hverdagen til alle ble satt på hodet.

Det var den perioden skolene og barnehagene låste, at foreldre ble lærere og barna måtte gå løs på hjemmeskole og fjernundervisning. Ingen fikk dra på konserter, Stavern-festivalen ble avlyst og bedrifter måtte permittere ansatte. Det var i år 2020 at 17. mai ble avlyst og alle tok ferien hjemme i Norge, mens helgeturene til London ble stoppet. Korona dominerte livene våre og har fortsatt å prege hverdagen vår i høst.

Det var i vår vi fikk noen nye helter, vi klappet for helsearbeidere og sendte en stor takk til alle som jobbet i butikker. Vi ble vant til munnbind og pleksiglass i forretninger. Gudstjenester ble sendt digitalt og kolleger tok seg et glass vin over digitale løsninger som erstatning for pubturen de skulle hatt. Og de du vanligvis delte arbeidsplass med, ble kun sett på videomøter avholdt fra kjøkkenbord og kjellerstuer. Det ble dessuten slutt på håndhilsing og klemming ble var ikke å anbefale.

Butikker og bedrifter fikk problemer. Kundene forsvant og krisepakkene kom. Vi begynte å høre på byråkrater og politikere som fortalte oss hvordan de skulle oppføre oss og skrudde opp lyden når Espen Nakstad kom på TV.

Det er mange som mistet noen til viruset som traff oss hardt og det er etterlatte som fikk forandret livene sine totalt i 2020. Dødsfallene og sykdomsforløpene har sjokkert mange. Det er også de som har mistet jobben sin eller som er urolige fordi de er i en risikogruppe.

I sommer og i høst har vi håpet at det verste er over, selv om myndighetene har advart oss og sagt det kommer en runde nummer to. Larvik har sluppet unna de verste bølgene, men vi har sett at kommunene rundt oss har nådd rødt nivå. Det er dette Larvik kommune har snakket om i flere uker når de har vært en del av ØPs direktesendinger fra torget. Vi må være forberedt på at det kan komme mer og selv om Larvik har sluppet unna det verste så langt, må vi være forberedt, har vært budskapet som har kommet.

I dag tror jeg vi er mange som kjenner litt på følelsen av at korona har kommet litt tettere inn på oss.

Onsdag ble det meldt om flere koronatilfeller i Larvik, og blant dem ble to skoleklasser på Østre Halsen rammet. Torsdag morgen meldes det om minst fire nye tilfeller i byen. Det rammer fritidsaktiviteter og samvær for barna, og selv om kommunen understreker sterkt at smitten er innenfor en begrenset gruppe, og at de dermed har kontroll, er det klart at mange er bekymret.

Det er lett å forstå at vi er lei av korona og ønsker oss normale tilværelser igjen. Det som har skjedd i Larvik det siste døgnet viser likevel hvor fort ting kan snu.

Før eller senere går dette over, men inntil det skjer, må vi holde ut, hjelpe hverandre så godt vi kan og høre på de smitterådene som kommer.

LES OGSÅ:

108 elever og 17 lærere satt i karantene og må koronatestes: – De har vært nærkontakter med en av de smittede


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.