Gå til sidens hovedinnhold

– Det er naivt å tro at anleggsvei skulle oppfattes som en «oppgradert» gangsti

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det refereres til ØPs førstesideoppslag i mandagens avis om planutvalgets behandling av lovlig etablert anleggsvei på Nordmandbo, samt leserinnlegg av Bedre Larvik tirsdag.

Bare en av utvalgets medlemmer synes å ha evnet å vurdere saken på en objektiv og faglig måte. Har man virkelig latt seg påvirke av usaklige klagerop fra fulltallig oppmøtte hyttenaboer som tydeligvis ikke var bestevenner med tiltakshaver? Eller ble man villedet av en mangelfull saksfremstilling fra rådmannen?

Etter min mening er saken behandlet på feil premisser og bør derfor tas opp til ny behandling.

Det er uomtvistelig at det forelå, skriftlig godkjenning fra plan og byggesak om etablering av anleggsvei. Denne godkjenning i form av en e-post burde selvsagt vært vedlagt saksfremstillingen fra rådmannen.

LES OGSÅ: Kommunen vurderer politianmeldelse: – Vanskelig for oss at vi blir framstilt som at vi tar oss til rette

Ved befaring sammen med saksbehandler, var det enighet om å sprenge vekk noe fjell. Dette ble fra tiltakshaver foreslått sømboret slik at det estetisk skulle være mest mulig diskré. Dette ble utført slik.

Det bør være uomtvistelig at når man tillater etablering av anleggsvei er dette et tiltak som skal gjøre det mulig å komme fram med maskiner samt transport av utstyr og materialer. Dette forutsetter en minimum bredde og bæreevne. Hvis administrasjon og planutvalg ikke kjenner begrepet anleggsvei, burde man søke faglig bistand.

Det er naivt å tro at anleggsvei skulle oppfattes som en «oppgradert» gangsti hvor man måtte bære utstyr og materialer på ryggen?

Det hevdes fra flere at terrenget ikke kan tilbakeføres til tilfredsstillende stand.

LES OGSÅ: ØPs agenda og billedbruk?

Å tilbakeføre det aktuelle areal er selvsagt fullt mulig. Til og med den sprengte flaten kan tildekkes og gjøres usynlig. Fra entreprenørens side er det tatt vare på vegetasjonsmasser og busker som er tenkt reetablert.

At partiet Bedre Larvik («Bedre viter») synes å ha mer kunnskap om dette enn de fleste andre og anbefaler politianmeldelse, er interessant, men mest av alt latterlig. En politianmeldelse ville trolig raskt bli henlagt. På den annen side ville en rettslig prosess bli svært interessant.

Jeg tror nok tiltakshavers muligheter til å nå fram med et betydelig økonomisk krav mot kommunen er langt større.

Les alle leserinnlegg på ØPs debattsider

Kommentarer til denne saken