TV-aksjonen NRK foregår søndag 20. oktober. Pengene som samles inn går til organisasjonen CARE, og skal hjelpe kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

– Vi har behov for flere bøssebærere i Larvik, sier Vibeke Ravndal, som er bosatt i Larvik og jobber som fylkesaksjonsleder i Vestfold og Telemark for TV-aksjonen.

Nylig fikk hun en gledelig beskjed fra Elin Årseth, fysioterapeuten fra Skien, som i 2015 etablerte klubben Sportsjentene. For ett år siden startet klubben opp i Larvik, og har til nå rundt hundre medlemmer.

– TV-aksjonen passer så godt inn i vår tankegang. Vi driver med fysisk aktivitet, men verdiene våre handler om mer enn det. Vi står for mestring, samhold og selvtillit. Derfor vil mange av oss være bøssebærere for å hjelpe andre damer, sier Årseth.

Hun står omringet av glade og sporty kvinner på Ra, og alle er klare for både intervalløping og en god sosial økt.

(Saken fortsetter under bildet og faktaboksen)

TV-aksjonen NRK

TV-aksjonen har vært arrangert hver eneste høst siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner.

Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler per hode.

Målet er at 100.000 bøssebærere skal besøke alle husstander i Norge i løpet av to timer én søndag i oktober.

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Kilde: blimed.no

Har 97 av 400 frivillige

Ravndal forteller at det er behov for 400 bøssebærere i Larvik, og at det til nå har meldt seg 97 stykker. I tillegg kommer damene fra Sportsjentene.

– Disse damene er et flott eksempel på hvor godt det monner når foreninger eller klubber sammen melder seg på som bøssebærere. Så oppfordringen blir at syklubber, treningsklubber og andre melder seg på i samlet flokk. Mange synes det er hyggeligere å ha en kjent person å gå sammen med, og en slik fellesting kan være godt for samholdet, sier hun.

I fjor gikk pengene fra TV-aksjonen til Kirkens Bymisjon. Da var det en del som i etterkant var skuffet over at de ikke fikk besøk på døra av en bøssebærer. Ravndal har stor forståelse for at folk kan bli lei seg for sånt.

– Vi ønsker at alle skal få besøk, og det ligger en forventning i befolkningen om at det skjer.

Lederen av Sportsjentene har lest seg opp på innsamlingen, og forteller at det faktisk er bøssene som samler inn aller mest penger.

– En del tror kanskje at det kommer mye på vipps, for eksempel, men bøssene betyr masse. I snitt blir det samlet inn 1.400 kroner i hver bøsse. Det er veldig motiverende, for vi er en stor gruppe med damer, som sammen kan gjøre en god jobb, sier Årseth.

LES OGSÅ: Vibeke trenger frivillige: – Vi klarte ikke å dekke hele Larvik i fjor

Lett å melde seg på

Elise Holhjem Johansen (31) og Hege Sæther (45) er to av mange sportsjenter. De synes det er flott at klubben engasjerer seg.

– Det er supert! Og pengene går til en veldig bra sak, sier Sæther.

– Jeg synes det er positivt at vi skal bidra. Det er lett å få mange bøssebærere når vi er ei slik stor gruppe, sier Johansen.

Og har du blitt inspirert til å bli med, er det enkelt å få det til:

Gå inn på nettsiden blimed.no eller ring 02025, så er du i gang. Tidspunktet for å gå med bøsse er klokka 16.00-18.00 søndag 20. oktober.