Dette bildet satte sinnene i kok - nå kryper dagligvarekjeden til korset

I KOK: Dette bildet satte sinnene i kok.

I KOK: Dette bildet satte sinnene i kok. Foto:

Måten Norgesgruppen merket opprinnelseslandet på kjøtt skapte sinne tidligere i sommer, nå gjør selskapet endringer.

DEL

Nettavisen: Den siste tiden har Nettavisen skrevet om norsk og utenlandsk kjøtt, og hvordan merkingen av sistnevnte har satt sinnene i kok.

Det startet med at Anders Nordstad, fast Nettavisen-blogger, raste over å ikke finne nok norsk kjøtt i norske dagligvarebutikker - og mente at importert kjøtt er merket for dårlig.

Les også: Raser mot merking av importert kjøtt: - Dette burde ikke være lov

Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i Norgesgruppen opplyste overfor Nettavisen at de vurderte om de kunne merke opprinnelsesland tydeligere.

Nå gjør Norgesgruppen endringer. Allerede før koronakrisen skal ha selskapet ha vært i gang med planer for enda tydeligere merking av opprinnelsesland, det opplyser de selv til Nationen.

Les også: Raser mot Meny og Kiwi: - Eier de ikke skam i livet?

Allerede fra og med tirsdag vil en av to endringer tre i kraft. Da vil ferskt kjøtt ha en tydligere merking enn det har i dag. Om noen måneder vil den andre endringen tre i kraft, og da vil hele pakken rette oppmerksomheten mot opprinnelseslandet.

- Vi anerkjenner at merkinga som er i dag kan bli tydeligere enn det regelverket krever. Vi ønsker at ingen kunder skal være usikre på opprinnelseslandet, og på kort sikt øker vi synligheten på etiketten, sier Vidar Olsen, kategoridirektør ferskvare i Norgesgruppen til Nationen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken