Gå til sidens hovedinnhold

Dette blir avlyst i år: – Vi innfører dette med umiddelbar virkning

Brannsjef Jan Olav Vagle ser at mange har lyst til å feire sankthans allerede i helgen. Da måtte brannvesenet kaste seg rundt og innføre forbud.

Det er allerede et generelt bålforbud i Larvik kommune fra 15. april til 15. september, men fra og med fredag 19. juni er det et totalforbud å gjøre opp bål i hele kommunen, uansett om du befinner deg i utmark eller ikke.

– Vi ser at mange ønsker å feire sankthans i forbindelse med helgen som kommer nå i forkant av selve dagen tirsdag, det gjør at vi innfører forbudet med umiddelbar virkning fra og med i dag, forteller Jan Olav Vagle.

Oppfordringen er derfor også at det ikke samles opp rekved og gjøres i stand til bål, slik at ingen blir fristet til å tenne på når kvelden kommer.

Brannsjefen forklarer at brannfaren er spesielt stor i skog og utmark på grunn av en lengre periode med tørt vær.

– Fremtidige værvarsler melder om nedbør av så liten betydning, at det fortsatt vil være tørt i mange områder i vår kommune, understreker Vagle.

Stranden vil oftest regnes som utmark og vil da være omfattet av det generelle bålforbudet, men brannsjefen synes det er greit å presisere at det heller ikke skal tennes bål eller grill av noe slag, ved vannkanten og på strender.

Larvik kommune kommer ikke til å gi noen form for tillatelser eller dispensasjoner fra forbudet.

Les også

– Folk har masa så fælt om at vi må åpne, så nå gjør vi det

Les også

Avlyser sankthansaften på Tollerodden – åpner sommerkafé fra 1. juli

Kommentarer til denne saken