Dette er de viktigste nasjonale og internasjonale nyhetene fra natt til fredag 4. september.

Av
DEL

Største børsfall siden juni

IT-bransjen, med blant annet Apple i spissen, dro med seg Wall Street da aksjekursene falt kraftig i går kveld. Nedgangen på den brede S&P 500-indeksen var på 3,5 prosent, det største fallet siden juni.

Børsfallet i USA smittet over til Asia-børsene, der Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk ned 1,9 prosent i natt. Nedgangen var også godt merkbar på børsene i Tokyo og Shanghai.

86 nye koronasmittede registrert siste døgn

Ved midnatt natt til fredag var det registrert 11.120 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 86 det siste døgnet, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Folkehelseinstituttet (FHI) minner om at tallene ved midnatt kan gi et feilaktig bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

Over 4 millioner smittede i Brasil

Antall bekreftede koronatilfeller i Brasil har passert 4 millioner, og 125.000 koronarelaterte dødsfall er bekreftet i landet siden pandemien brøt ut.

Det viser statistikk som landets helsedepartement la fram i natt norsk tid. Begge tallene er de nest høyeste for noe land i verden, etter USA, ifølge en oversikt fra Johns Hopkins University.

Rekkehusbrann i Asker

Det brant natt til fredag i en rekkehusleilighet i Sætre i Asker kommune. Det var fare for spredning, og samtlige beboere ble evakuert.

– Det var folk inne, men nå er alle gjort rede for, forteller vaktkommandør Morten Grimstad i Oslo brann- og redningsetat. Hovedbrannen ved 5.30-tiden slått ned, men det var fortsatt noe fyr i takkonstruksjonen.

Koronasmell for bordell

Pascha, et av Europas største lovlige bordeller, har gått konkurs som følge av koronarestriksjonene i Tyskland. Konkursen berører rundt 120 prostituerte, samt rundt 60 ansatte, blant annet kokker og frisører, melder BBC.

Bordellet ligger i Köln i delstaten Nordrhein-Westfalen. Der har prostitusjon blitt midlertidig forbudt siden koronautbruddet startet tidligere i år.

Nesten alle passasjerene tilbake på T-banen

Ruter melder at passasjertallet på T-banen i Oslo nå er oppe på 90 prosent av fjorårets nivå. I disse koronatider er rådet fortsatt å unngå rushtiden.

Ifølge VG opplyser Ruter at bruken av kollektivtransport i enkelte bydeler, særlig i den sørlige delen av byen, er helt oppe på nivået det var på samme tid i fjor.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken