Gå til sidens hovedinnhold

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 24. august.

USA hastegodkjenner blodplasmabehandling

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har hastegodkjent en ny behandling mot covid-19 som bruker blodplasma. Behandlingen overfører antistoffer fra friskmeldte koronapasienter til pasienter som lider av sykdommen.

President Donald Trump, som vil ha fortgang i utvikling og godkjenning koronabehandling, sier bruken av rekonvalesentplasma er et «historisk gjennombrudd».

Mekling på overtid for byggarbeiderne

Meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening fortsatte på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til mandag.

Partene sitter i tvungen mekling hos Riksmekleren etter at Fellesforbundet brøt den frivillige meklingen onsdag. Nesten 17.000 bygningsarbeidere i mer enn 900 bedrifter går ut i streik mandag dersom det ikke blir enighet i oppgjøret for byggfagene.

Juntaen i Mali vil ha tre års militærstyre

Militærjuntaen som kuppet makten i Mali, ønsker seg en overgangsregjering styrt av militære ledere i tre år og går med på å løslate den avsatte presidenten.

Det opplyser delegasjonen fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas, som er i Mali for å bidra til en rask overgang tilbake til et sivilt styre etter tirsdagens kupp.

24 nye koronasmittede siste døgn

Det er registrert 24 nye tilfeller av koronasmitte i Norge det siste døgnet. I alt har 10.323 personer nå fått påvist koronasmitte i Norge.

Økningen på 24 tilfeller søndag er den samme som på lørdag og de to siste døgnene har økningen vært på 48. Det viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) ved midnatt natt til mandag.

Trumps rådgiver Kellyanne Conway slutter

Kellyanne Conway slutter som president Donald Trumps politiske rådgiver av hensyn til familien, ifølge The Washington Post.

Conway har vært en av Trumps lengstsittende og nærmeste rådgivere. Hun ledet også Trumps valgkamp i 2016 som sikret ham presidentembetet og forlater når Det hvite hus i slutten av august.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken