Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 13. august

Av
DEL

Mann i 90-årene angrepet i eget hjem

En mann i 90-årene ble fløyet til Kirkenes sykehus etter å ha blitt angrepet av en mann som tok seg inn i huset hans natt til torsdag. Politiet sier de ikke er kjent med at det er en relasjon mellom de to.

En mann i 40-årene er pågrepet, siktet for kroppsskade. Skadeomfanget til mannen i 90-årene er ukjent.

PSG videre i mesterligaen etter sluttminuttdrama

Det franske storlaget Paris Saint-Germain var på vei ut av mesterligaen da lille Atalanta sjokkerte med å ta ledelsen i kvartfinalen onsdag kveld.

Først på overtid fikk PSG hull på byllen, og Marquinhos og Eric Maxim Choupo-Moting scoret målene som ga 2-1-seier og semifinaleplass for PSG.

Peru gjeninnfører portforbud

Fra søndag blir det igjen innført portforbud i Peru. Det skjer etter at tallet på daglige nye smittetilfeller er blitt mer enn doblet siden landet gradvis åpnet opp igjen fra 1. juli.

På søndager må folket i det søramerikanske landet dermed holde seg innendørs, og også familiesammenkomster blir forbudt. Ytterst få, som sykehusansatte får et unntak fra portforbudet.

Nobelprisvinner ber Lukasjenko gå av

Svetlana Aleksijevitsj, som vant Nobelprisen i litteratur i 2015, ber Hviterusslands mangeårige leder Aleksandr Lukasjenko om å gå av for å unngå borgerkrig i landet.

Det har vært store demonstrasjoner mot myndighetene etter søndagens valg, som offisielt endte med en brakseier for Lukasjenko. Aleksijevitsj sier hun er sjokkert over politivolden i hjemlandet.

Smitte på kystvaktskipet Andenes

Sjøforsvaret opplyser at en person har fått påvist koronasmitte om bord på kystskipet KV Andenes. Skipet settes nå i karantene og samtlige om bord blir testet for koronaviruset.

Den smittede er befal om bord, og har vært på skipet siden det dro på tokt fra Sortland 24. juli. Tolv personer med luftveissymptomer er blitt testet, men kun en testet positivt.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.