Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er et tema som er viktig for alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvordan kan vi skape gode omgivelser for alle i larvikssamfunnet? Det er tema for fredagens konferanse i Bølgen.

Fredag er det konferanse i Sliperiet i regi av Larvik kommune. Temaet er universell utforming, og konferansen heter «Larvik – en kommune for alle».

Påmeldingsfristen for konferansen har i utgangspunktet gått ut, men avdelingsleder for hjemmetjenester Birgit Pedersen er sikker på at de skal få plass til eventuelle nysgjerrige som ikke har meldt seg på.

– Dette er et veldig viktig tema, og det er viktig for for alle. Universell utforming handler om å skape gode, inkluderende omgivelser. For å oppnå dette må man planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde løsninger som er bra for alle, uavhengig av alder og grad av funksjonsevne, sier Pedersen.

Konferansen begynner klokken ni, og det hele åpnes med et innlegg fra ordfører Erik Bringedal. Deretter er det innlegg fra kommunalsjefene Guro Winsvold og Hilde Bøkestad, før Kåre Eriksen fra Blindeforbundet skal snakke om universell utforming fra et brukerperspektiv.

Dagen fortsetter med flere spennende navn før det hele avsluttes med en paneldebatt der fokuset blir på hvordan politikere, rådmann og brukere kan samarbeide for å legge best mulig til rette for et samfunn som skal være åpent og tilgjengelig for alle.

Hele programmet finner du på kommunens hjemmesider.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.