Gå til sidens hovedinnhold

– Dette var en skikkelig vitamininnsprøyting!

Et tilbud for barn og unge i Larvik har fått mye oppmerksomhet på nasjonalt nivå.

For da den første stortingsmeldinga om barne- og ungdomskultur ble framlagt fredag, som er et historisk dokument, så var kulturskolen i Larvik viet mye oppmerksomhet.

– Dette var en skikkelig vitamininnsprøytning!, sier rektor Endre Lindstøl ved kulturskolen i en pressemelding.

I meldingen blir Larvik kulturskole fremhevet som et eksempel til etterfølgelse for tilbudet Kulturlab, et samarbeid med Fabrikken ungdomshus, hvor målet er å utvikle en sosial og fagligmøteplass for ungdom i en digital kontekst.

LES OGSÅ: Ylvis sparker i gang KulturLab

– Dette er en bekreftelse på at de tror på det vi gjør. Larvik kulturskole jobber for å skape en bedre livskvalitet for de fra 0 – 100 år. Vi måbegynne med de yngste og gi dem en god oppstart gjennom de praktisk estetiske fagene. Dette er framtidas kulturskole, sier Lindstøl.

Dette er ikke første gang kulturskolesatsingen i Larvik blir lagt merke til, i 2018 fikk de blant annet 450.000 kroner utdelt fra Sparebankstiftelsen, og var i tillegg med i et nordisk prosjekt for å se på hvordan kulturskolen kan se ut framover.

LES OGSÅ: Satsingen i Larvik får oppmerksomhet fra hele Norden: – Å se det som skjer her gjør meg så rørt at jeg tyr til tårene

Det var i 2018 det ble bestemt at det skulle lages en stortingsmelding om barne- og ungdomskultur – og for en styrket kulturskole.

– Meldingen viser et klart potensiale ved at den slår fast at kulturskolene forblir i opplæringsloven. At det foreslås å styrke det allerede gode samarbeidet om kulturskolefeltet – gjennom Kulturskolerådet, departementet og Utdanningsdirektoratet, vil styrke skoleslaget og sørge for at samarbeidet mellomkulturskole og grunnskole kan videreutvikles, sier Helga Pedersen, styreleder i Norskkulturskoleråd.

Espen (33) skal ta gaming til nye høyder i Larvik: – Det er en drøm som går i oppfyllelse

Kommentarer til denne saken