I sorg etter Skofteruds bortgang

Tidligere langrennsløper og OL-gullvinner Vibeke Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke.

Tidligere langrennsløper og OL-gullvinner Vibeke Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Hun vil bli dypt savnet, sier Fredrik Aukland.

DEL

(Tønsbergs Blad) Idretts-Norge er i sorg etter at tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud (38) omkom i en vannscooterulykke.

Det ble søndag ettermiddag kjent det var at Skofterud som mistet livet i vannscooterulykken i Arendal. Hun ble 38 år gammel.

Dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom Idretts-Norge. En rekke profiler har uttrykt sine kondolanser etter Skofteruds bortgang.

Langrennsekspert i NRK, Fredrik Aukland fra Tønsberg, skriver at Skofterud vil bli savnet i langrennsmiljøet.

– Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet, sier Aukland.

Blir ikke glemt

– Min gode venn Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. En jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet. Hvil i fred, skriver tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

– Dette er så trist! Tanker går til familie og venner! Hvil i fred, Vibeke, skriver NHL-stjernen Mats Zucarello og legger ved et bilde av Skofterud i en ishockeydrakt på toppen av Preikestolen.

Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015 og jobbet senere som langrennsekspert. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011). Hun vant også Vasaloppet som første norske kvinne i 2012.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags