Gå til sidens hovedinnhold

Døpte ny båt i Stavern: – En fantastisk gave

Artikkelen er over 1 år gammel

Stavern får enda bedre beredskap når Redningsselskapet torsdag satte inn en ny båt.

– Det er en fantastisk testamentarisk gave gitt av Dora Elsebeth Ruud, som gikk bort i fjor, bare 57 år gammel, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

Ruud, som bodde i Oslo, hadde et spesielt forhold til Stavern-distriktet, Nevlunghavn og kysten i Larvik, hvor hun var mye før hun ble syk.

– Takket være denne gaven har vi fått midler til dette støttefartøyet ved redningsstasjonen vår her i Stavern, som i sommer hadde over 200 oppdrag. Her har vi allerede en stor redningsskøyte som nå har fått et støttefartøy. En åtte meter stor båt som er hurtig, som kommer inn på grunt vann og som blir et godt beredskapsverktøy her i Stavern. Og selvfølgelig har dette fartøyet fått navnet «Dora Elsebeth», forklarer Lind.

Torsdag ble den nye båten døpt ved kaia i Stavern, og etter dåpen var det kransnedleggelse. Asken til Ruud ble spredd på sjøen utenfor Nevlunghavn i sommer.

Les også

Barnefamilie våknet til full dramatikk i Stavern: – Det var litt av et sjokk

Staverns nye redningsbåt er topp moderne, og ett av flere nye fartøy i denne klassen.

– Fartøyet vil være med å styrke den kystnære beredskapen. Totalt vil Redningsselskapet gå til anskaffelse av åtte fartøy i denne klassen. Tre fartøy er allerede operative (inkludert den som døpes i Stavern torsdag), de øvrige fem vil være i operativ tjeneste i løpet av 2021, sier fungerende beredskapssjef i Redningsselskapet Kristian Nygaard.

Den nye båten har en toppfart på 37–38 knop, og vil være bemannet med to til tre personer.

– Dette vil gi større fleksibilitet for tjenesten Redningsselskapet levere til den norske kystberedskapen, og samtidig gi en miljøgevinst – utgjøre bærekraftig alternativ – fordi dette fartøyet bruker betydelig mindre drivstoff enn en stor redningsskøyte, sier Nygaard.

Les også

Alle skal på vannet i sommer: – Her kjøres det i 20–30 knop nært land

Kommentarer til denne saken