Fredag reiste 90 deltakere, trenere og lagledere fra Stag håndball til Elverum for å delta i Elverum Yngres Cup. Turneringen er et høydepunkt for mange klubber på Østlandet, på lik linje med PW-cupen, men der lag på tvers av aldersgrupper kan reise på tur samme helg.

Stags deltakere var fra totalt sju lag, både jenter og gutter. Dette er den første overnattingscupen klubben har deltatt på etter pandemien, og forventningene var store. Klubben fant at ut det var viktig å gjøre noe slikt etter flere år med lite aktivitet, og derfor spanderte håndballgruppe både cup og tur på lagene som dro.

90 grønnkledde i alderen 8 til 16 år, inkludert støtteapparatene hadde en fantastisk helg der noen var på sin første turnering noen gang, mens andre var både mer erfarne og mer sammensveiset.

Lagene spilte kamper både fredag, lørdag og søndag, og klubben var innkvartert på samme skole, noe som bidro til å bygge relasjoner på tvers. Lagene stilte opp og heiet på hverandre så sant det var mulig i forhold til egne kamper.

Sportslig sett var det J-15 som gjorde det best. I de to siste kampene var det arrangørene fra Elverum som var motstandere. Først i semifinale mot Elverum 1, hvor det ble seier 11–4. I finalen ventet Elverum 2, og etter 2x15 minutter veldig spennende håndball dro Stag seieren i land, 12–11.

Jenter 13-laget til Stag gikk til finale i B-sluttspillet, her ble det tap 12–17 for Elverum.

De andre lagene har både tapt og vunnet, og det var god stemning på bussen hjem søndag ettermiddag. Unge håndballspillere er mange erfaringer rikere før håndballsesongen etter hvert går over i sommerferie. Det som er helt sikkert, er at de har fått med seg masse motivasjon på veien videre, og til en ny sesong starter etter ferien.