Vegvesenet leverte i fjor sitt forslag til hvilke trafikkstasjoner som de mener kan legges ned, i forbindelse med at de må spare penger. Det kunne ha medført at antall steder der man kan ta førerkort hadde blitt kraftig redusert.

LES OGSÅ: Ny rapport foreslår å legge ned stasjonen i Larvik – flere kan miste jobben

Nå sier samferdselsminister Knut Arild Hareide nei til de fleste nedleggelsene.

– Vi ønsker at tjenestetilbudet som var foreslått nedlagt i Levanger, Larvik, Kragerø og Mandal, likevel opprettholdes. I tillegg blir det ikke gjort endringer i tjenestetilbudet i Sandnessjøen og på Leknes, sier Hareide i en pressemelding.

– For å sikre et godt tilbud, særlig til ungdom i distriktene, videreføres også tilbudet om førerprøve på motorsykkel i Tynset, Kongsvinger, Flekkefjord, Odda, Sogndal, Sunndalsøra, Namsos, Sortland og Lakselv. I tillegg blir hallkontroll videreført i Nordfjordeid, da dette har stor betydning for lokalt næringsliv på stedet, sier Hareide.

Han sier at hensynet til ungdom i distriktene og lokalt næringsliv har vært avgjørende for at regjeringen ikke vil legge ned trafikkstasjonene.

Det er nå kun tjenestestedet i Dalen i Telemark som blir lagt helt ned, fordi det ikke tilfredsstiller minstekravene til gjennomføring av praktisk førerprøve.

LES OGSÅ: Rade, Øystein og Karoline ble evakuert fra Bakehuset-brann: – Noen trodde at de grilla