Bokserien om de tre Bukkene Bruse er trykket i over 450.000 eksemplarer og regnes nå som en av de største bildeboksuksessene i landet. Riksteatret har laget teater av den andre boken i serien og reiser nå landet rundt med «Bukkene Bruse lager rumpebrann».

Fredag kveld går teppet til side for denne opplevelsen i kulturhuset Bølgen.

Med utgangspunkt i Asbjørnsen og Moes kjente eventyr har forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund laget et nytt univers som bygger på historien om de tre små bukkene som skal til seters og gjøre seg fete. I de populære bøkene får det gamle eventyret en ny vri, forteller Riksteatret i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Vil du ta en kaffe med meg?

I «Bukkene Bruse lager rumpebrann» møter vi de tre Bukkene Bruse som lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra som de brukte å gjøre før. «Æsj,» sier de to minste. «Det treige fjellet.» Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?

Det er Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen og regissør Ivar Tindberg som står bak forestillingen.

– Ungene kjenner eventyret om de tre bukkene godt. Genistreken fra forfatter er at han fyller ut historien som vi kjenner fra Asbjørnsen og Moes eventyr – og gir hele universet ytterligere liv. Han tar bukkene og trollet til nye høyder og gjør budskapet om samhold, og det at det lønner seg å stå samen, klinkende klart. Det er noe både store og små publikummere kan ta med seg hjem, sier regissør Ivar Tindberg.

– Og alle, bortsett fra trollet, kan glede seg, legger han til.

LES OGSÅ: Løfter kampen for miljøet: – Hva er vel viktigere?