Fire år etter at Karpe overrasket alle i publikum på Stavernfestivalen, da som gjesteartister under Arif og Unge Ferraris konsert, kommer Karpe tilbake til Stavern.

Den gang fikk de 25.000 publikummere til å bryte ut i spontan allsang.

– Karpe er helt på høyden med de beste internasjonale artistene, hva status i Norge angår. Chirag og Magdi har en egen evne til å tiltrekke seg et bredt publikum, nesten uavhengig av alder. Karpe har blitt noe mer enn bare musikk. Det er show, nesten som et teater til tider, sier Jøran Kristensen, kommunikasjonsansvarlig i Stavernfestivalen.

Hovedattraksjon

Karpe opptrådte første gang på Stavernfestivalen i 2004. Til sommeren blir de utvilsomt en av hovedattraksjonene på festivalen. Om ikke den største?

– Vi ønsker å skape en stor folkefest neste år. Vi vil ha en lineup som er mer attraktiv, også for foreldregenerasjonen, samtidig som den fortsatt skal treffe de unge.

– Dere er tidlig ute med å slippe artister denne gangen?

– Vi ønsker å sette standarden, vi vil være framme i skoa og melde at festivalen er stedet du skal være neste sommer; «the place to be», sier Jøran.

Folkefest

Selv om vi har hørt og sett Karpe i to tiår, er det ingen tvil om at de aldri har vært større enn akkurat nå. Rapduoen kommer fra ti utsolgte Spektrum-konserter i høst, med til sammen 100.000 publikummere, og de har nylig lansert en Europa-turné i 2023.

– Vi er utrolige glade over å få Karpe til neste års festival. De representerer en viktig del av Stavernfestivalens historie, og begge parter har vokst betraktelig i omfang gjennom årenes løp. 2023 kommer til å bli en folkefest uten like, avslutter Jøran Kristensen.

Han varsler også at det vil komme et nytt headlinerslipp allerede torsdag denne uka.