På tirsdag samlet fire optimistiske kommunestyreaspiranter fra MDG seg på perrongen til Larvik jernbanestasjon for å spre det glade budskapet i en tid da alt som er av priser er på vei opp.

Miljøpartiet vil ha vedtatt et nasjonalt kort for kollektivtransport i hele landet til 499,- pr. måned for voksne og 249,- for barn. Du skal kunne pendle til jobb, dra på helgeturer og besøke bestemor – alt med samme, billige månedskort! Dette har MDG foreslått på Stortinget, og det behandles der denne våren.

Hvis vi tar et nærliggende eksempel med to voksne og to barn fram og tilbake fra Larvik til Oslo så vil toget med dagens pris være 2.406,-

Bruk av bil, med statens satser for bilgodtgjørelse (som omtrent dekker bilutgiftene med 3,50 pr. km), vil koste 938,-.

Som du ser så sliter toget med konkurransen mot bil, selv om bilparkering kommer i tillegg.

Det er her det gode alternativet kommer inn:

Tog med MDGs priser* (499,- for voksne og 249,- for barn og honnør): 1.496

Reiser du mer enn den ene kollektivreise til Oslo i måneden – så burde MDGs alternativ være interessant. Om vi i tillegg får igjennom forslaget om å kunne tilrettelegge for å ta med sykkelen på kollektivreiser blir det bare bedre.

Forslaget skal dekkes av den norske stat og ikke av Larvik kommune. Tyskland har innført et nasjonalt og rimelig månedskort allerede med stor suksess og gode resultater for dem som trenger det mest. I Stavanger blir kollektivtrafikken gratis fra 1. juli. Det begynner å skje noe med vårt syn på kollektivtrafikk.

Også i Larvik!