Gå til sidens hovedinnhold

Framskynder åpning av fylkesvei 303 mot Farriseidet

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter planen skulle fylkesvei 303 mot Farriseidet blitt åpnet igjen etter sprengingen fredag morgen. Nå har åpningstidspunktet blitt framskyndet.

– Vi er glade for å kunne fortelle at 303 åpnes alt klokken 18 torsdag kveld.

– Dermed kommer vi tilbake til en normal trafikksituasjon i byen tidligere en planlagt, sier Thomas Aas i Statens vegvesen til Østlands-Posten.

Årsaken til at veien nå kan åpnes tidligere enn forutsatt, er at entreprenør Marthinsen&Duvholt har gjennomført oppryddingsarbeidet raskere enn forventet.

– Entreprenøren har vært svært effektiv, og arbeidet har gått fort unna. Det er vi svært glade for, sier Thomas Aas.

LES OM SPRENGNINGEN OG SE BILDER: Selv andefamilien kom uskadd fra sprengingen ved Farriseidet

Trafikkaos

Etter at fylkesvei 303 ble stengt før sprengingen sist fredag, har trafikken økt betydelig på flere veier i Larvik sentrum.

I tillegg til at mye av trafikken, både fra og til Brunlanes og til og fra E18-påkjøringen ved Sky og E18 nord, har gått over Langestrand.

Det har her i perioden vært enveiskjøring i Øvre Fritzøegate/Øvre Damsbakken og Eidgata, noe som tidvis har ført til køer gjennom boligområdet.

I tillegg har både Elveveien, Nansetgata, Storgata ut til Øya og Kongegate hatt mye trafikk den siste uken, med køer og problemer i kryss.

– Trafikken har fordelt seg på flere gater i byen, og det er snakk om ganske mange biler som ellers vil kjørt 303 til Farriseidet. Vi har tall som viser at rundt 4.000 biler kjører 303 til Farriseidet hvert døgn, og nå går det meste av denne trafikken på andre veier, sier Aas.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Avvikler enveiskjøringer

Torsdag kveld er det altså ikke lenger nødvendig å sende trafikk over Langestrand, og i løpet av kvelden blir det normalsituasjon også her.

– Vi vet ikke akkurat når skiltene blir fjernet, men vi regner med at det blir i løpet torsdag kveld.

– Etter det ligger det ingen planer om å sende trafikk over Langestrand igjen, understreker Thomas Aas.

Bildeserie

«Unntakstilstand» i trafikkmønsteret i Larvik

 

Kommentarer til denne saken