Autovern er fremdeles for dårlig sikret på E18

Vegdirektoratet har fått krav fra Vegtilsynet om retting og dokumentasjon av autovern i hele landet.

Vegdirektoratet har fått krav fra Vegtilsynet om retting og dokumentasjon av autovern i hele landet. Foto:

Av

Vegdirektoratet har ikke klart å imøtekomme Vegtilsynets krav om retting av autovern langs hele riksveinettet innen fristen.

DEL

Vegdirektoratet sendte torsdag ettermiddag svar på Vegtilsynets krav om retting og dokumentasjon av autovern i hele landet.

Kravet kom etter en gjennomgang Vegtilsynet hadde hatt av autovernene langs norske veier. Denne viste et betydelig antall mangler med både knekte rekkverksstolper og manglende skruer i store deler av landet, skriver Teknisk Ukeblad.

I Vegdirektoratets brev kommer det fram at de ikke har rukket å gjennomføre tiltak langs hele riksveinettet innen fristens utgang torsdag.

Fremdeles er det flere veier som gjenstår og ikke er sikret. Blant disse er deler av E18 i Asker og Bærum, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, og deler av E39 og riksvei 421 i Sør-Rogaland. I tillegg gjelder det E39, riksvei 3 og riksvei 706 i Trøndelag. E6 mellom Langfjordbotn og Alta – og E6 mellom Olderfjord og Tana bru i Finnmark er heller ikke sikret.

– De har vært i kontakt med oss og informert om at de ikke kom til å rekke alt innen fristen, så det var vi klare over, sier Stefan Karlstrøm, tilsynsleder i Vegtilsynet til avisen.

Det gjenstående arbeidet vil etter planen være ferdig i løpet av oktober.

Artikkeltags