Siktet for bildrap allerede – nå har politiet utvidet siktelsen til å gjelde forsøk på drap på resten av familien

Forsøk på drap: Siktelsen mot 21-åringen er utvidet til å gjelde forsøk på drap på resten av familien i bilen, opplyser politiinspektør, Magnar Pedersen.

Forsøk på drap: Siktelsen mot 21-åringen er utvidet til å gjelde forsøk på drap på resten av familien i bilen, opplyser politiinspektør, Magnar Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har utvidet siktelsen mot den drapssiktede 21-åringen etter bildrapet på E18 1. nyttårsdag. I morgen vil de ha ham fengslet.

DEL

21-åringen vil torsdag bli skrevet ut fra sykehuset i Skien og kjørt ned til tingretten i Tønsberg der politiet vil begjære han varetektsfengslet.

Natt til 1. nyttårsdag kjørte han mot feil kjøreretning på E18 mellom Langangen og Larvik. Politiet mener han gjorde det med vilje for å ta sitt eget liv.

Nå har politiet utvidet siktelsen mot 21-åringen, som i likhet med familien på fem i den andre bilen, er bosatt i Skien. Familiefaren (47) døde i kollisjonen.

21-åringen er siktet for forsettlig drap fra før.

Forsøk på drap

– Siktelsen er utvidet til å gjelde forsøk på forsettlig drap på de fire andre skadde i bilen og for brudd på veitrafikkloven, opplyser politiinspektør ved Larvik politistasjon, Magnar Pedersen.

Familiefaren (47) fra Skien ble drept i sammenstøtet på E18 1. januar. I bilen satt også moren (36) og de tre barna i familien. Pedersen har tidligere opplyst at det vil gå bra med moren og femåringen, som ble hardt skadd i ulykken. De to andre barna klarte seg uten store skader.

LES OGSÅ: Lastebilsjåfør så bilen kjøre forbi og inn i feil kjøreretning – prøvde å ringe politiet før det smalt

Ikke svar på promilleprøven

21-åringen er siktet for kjøring i påvirket tilstand, for uaktsom kjøring, for å ha krysset sperrelinjen og for å ha kjørt mot skilt på E18.

Dødsulykke: En 21-åring fra Skien kjørte mot kjøreretningen på E18 i Larvik for å prøve å ta livet sitt. I bilen han kolliderte med satt en familie på fem fra Skien. Faren døde i sammenstøtet.

Dødsulykke: En 21-åring fra Skien kjørte mot kjøreretningen på E18 i Larvik for å prøve å ta livet sitt. I bilen han kolliderte med satt en familie på fem fra Skien. Faren døde i sammenstøtet. Foto:

Mannen nekter straffskyld.

Politiet har så langt ikke fått svar på blodprøven som ble tatt av han, men mener det er skjellig grunn til mistanke om at han kjørte i påvirket tilstand.

LES OGSÅ: Hadde landet på Gardermoen og var nesten hjemme da de møtte selvmordsbilen på E18

Ildsjel innen fotball

Den avdøde trebarnsfaren var en aktiv far i Herkules fotball, skriver NRK Telemark.

– Det er sånne som han som gjør det mulig å drive en fotballklubb, sier styreleder Tore Hammersmark til NRK, som legger til at den tragiske dødsulykken har gått inn på folk i lokalmiljøet i Telemark.

- Du sammenligner gjerne med deg selv, og tenker at dette like gjerne kunne skjedd din egen familie, sier Hammersmark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken