Siktet for bildrap allerede – nå har politiet utvidet siktelsen til å gjelde forsøk på drap på resten av familien

Forsøk på drap: Siktelsen mot 21-åringen er utvidet til å gjelde forsøk på drap på resten av familien i bilen, opplyser politiinspektør, Magnar Pedersen.

Forsøk på drap: Siktelsen mot 21-åringen er utvidet til å gjelde forsøk på drap på resten av familien i bilen, opplyser politiinspektør, Magnar Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har utvidet siktelsen mot den drapssiktede 21-åringen etter bildrapet på E18 1. nyttårsdag. I morgen vil de ha ham fengslet.

DEL

21-åringen vil torsdag bli skrevet ut fra sykehuset i Skien og kjørt ned til tingretten i Tønsberg der politiet vil begjære han varetektsfengslet.

Natt til 1. nyttårsdag kjørte han mot feil kjøreretning på E18 mellom Langangen og Larvik. Politiet mener han gjorde det med vilje for å ta sitt eget liv.

Nå har politiet utvidet siktelsen mot 21-åringen, som i likhet med familien på fem i den andre bilen, er bosatt i Skien. Familiefaren (47) døde i kollisjonen.

21-åringen er siktet for forsettlig drap fra før.

Forsøk på drap

– Siktelsen er utvidet til å gjelde forsøk på forsettlig drap på de fire andre skadde i bilen og for brudd på veitrafikkloven, opplyser politiinspektør ved Larvik politistasjon, Magnar Pedersen.

Familiefaren (47) fra Skien ble drept i sammenstøtet på E18 1. januar. I bilen satt også moren (36) og de tre barna i familien. Pedersen har tidligere opplyst at det vil gå bra med moren og femåringen, som ble hardt skadd i ulykken. De to andre barna klarte seg uten store skader.

LES OGSÅ: Lastebilsjåfør så bilen kjøre forbi og inn i feil kjøreretning – prøvde å ringe politiet før det smalt

Ikke svar på promilleprøven

21-åringen er siktet for kjøring i påvirket tilstand, for uaktsom kjøring, for å ha krysset sperrelinjen og for å ha kjørt mot skilt på E18.

Dødsulykke: En 21-åring fra Skien kjørte mot kjøreretningen på E18 i Larvik for å prøve å ta livet sitt. I bilen han kolliderte med satt en familie på fem fra Skien. Faren døde i sammenstøtet.

Dødsulykke: En 21-åring fra Skien kjørte mot kjøreretningen på E18 i Larvik for å prøve å ta livet sitt. I bilen han kolliderte med satt en familie på fem fra Skien. Faren døde i sammenstøtet. Foto:

Mannen nekter straffskyld.

Politiet har så langt ikke fått svar på blodprøven som ble tatt av han, men mener det er skjellig grunn til mistanke om at han kjørte i påvirket tilstand.

LES OGSÅ: Hadde landet på Gardermoen og var nesten hjemme da de møtte selvmordsbilen på E18

Ildsjel innen fotball

Den avdøde trebarnsfaren var en aktiv far i Herkules fotball, skriver NRK Telemark.

– Det er sånne som han som gjør det mulig å drive en fotballklubb, sier styreleder Tore Hammersmark til NRK, som legger til at den tragiske dødsulykken har gått inn på folk i lokalmiljøet i Telemark.

- Du sammenligner gjerne med deg selv, og tenker at dette like gjerne kunne skjedd din egen familie, sier Hammersmark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.