Gå til sidens hovedinnhold

Ekstremværet i Europa

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært og er fortsatt ekstremvær i Europa. Flere byer er berørt av store oversvømmelser og ødeleggelser. Biler flyter av gårde og mennesker har dødd. Noen har vært innesperret i leiligheten sin over lengre tid, da det har vært umulig å komme seg av gårde. Gater har blitt til elver.

Ekstremflommen ble så vidt omtalt i mediene da det oppsto, og nå blir det nesten ikke skrevet artikler om det. Hvorfor blir ikke en slik katastrofe omtalt mye mer? Mennesker har fått hjemmene og livene sine ødelagt.

Det kommer til å ta lang tid før Tyskland, Luxembourg, Nederland og Belgia klarer å bygge opp alt etter ødeleggelsene. Leiligheter som har vært oversvømt med 1 meter vann, vil ikke bli reparert før det har gått lang tid. Det finnes ikke nok håndverkere til å håndtere den store etterspørselen som kommer. Det virker som om Norge slipper unna denne gang, men det er meldt en økning i ekstremvær hos oss også.

Vintrene kommer til å bringe mer regn og mye vind. Dette er noe vi allerede har merket i løpet av de siste årene. Hvordan er vi rustet til å ta imot dette været? Når vi er såpass klare over utfordringene som kommer i fremtiden, burde miljøpolitikk få større plass og oppmerksomhet. Været er ingenting å spøke med.

Allerede i dag (26. juli) førte regnet til kloakk- og vannkaos i Larvik. En rettferdig og offensiv miljøpolitikk er viktig for å forebygge ekstremværet som det stadig blir mer av.

Kommentarer til denne saken