Det ble klart tirsdag ettermiddag, da nominasjonskomiteen offentliggjorde hvem de ønsker skal være topptrioen til fylkestingsvalget i Vestfold neste høst.

Aller øverst står altså Ellen Eriksen fra Tønsberg. 50-åringen, som i flere år bodde i Svarstad og satt i kommunestyret i Lardal, er veldig glad for tilliten.

– Det er veldig hyggelig og motiverende. Og litt ekstra stas at jeg er den første kvinnen som er innstilt på 1. plass i Vestfold noen gang, og kan bli fylkesordfører for Fremskrittspartiet i Vestfold, dersom velgerne vil, smiler Eriksen.

– Har du tid til å bli fylkesordfører, da?

– Selvfølgelig. Hvis det skulle bli utfallet har man alltid det hvis man får sjansen.

Valgt framfor fylkeslederen

Nå blir det opp til partiets nominasjonsmøte 10. desember å bestemme om de går for forslaget fra nominasjonskomiteen, der fylkesleder Bjørn Kristian Svendsrud fra Horten er på 2. plass, og veteranen Knut Anvik fra Larvik på tredjeplass.

Lille julaften kan altså komme allerede 14 dager før jul for Tønsberg-politikeren i år.

Noen vil kanskje stusse på at Eriksen er foretrukket framfor fylkesleder Svendsrud, men forklaringen er enkel:

– Jeg synes Bjørn Kristian er en fantastisk flink politiker, men i denne runden velger han å stille som førstekandidat i Horten Frp, og det kan ikke kombineres med å være fylkesordførerkandidat, forklarer Eriksen.

Hun har jobbet i fylkeskommunen i flere år, og har også politikererfaring som utvalgsleder i forrige fylkesperiode i Vestfold. I dag er hun fylkespolitiker i hovedutvalget for kultur, helse, folkehelse tannhelse og idrett i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Dette vil hun fokusere på

På spørsmål om hva Eriksen mener er viktig når Vestfold skal reetableres, er hun helt tydelig:

– Det blir viktig for oss å få god kontakt med kommunene, slik at vi kan spille mer på lag. Tidligere følte jeg nesten at vi var mer i veien for kommunene, og det må vi gjøre bedre. I tillegg må vi legge til rette for næringslivet og ha mye fokus på samferdsel.

Når Vestfold og Telemark skal fullføre delingen, er det en økende bekymring for at regjeringen, som åpnet for at alle sammenslåtte som ville, kunne splittes igjen, ikke bidrar nok med å dekke kostnadene.

– Vestfold og Telemark kommer til å søke om 149 millioner kroner alene, mens regjeringen har satt av 200 millioner til alle delingene.

– Jeg håper at vi får pengene når vi nå skal sende søknaden, avslutter Ellen Eriksen.

Som venter spent på hva som skjer 10. september.