En av seks barn utsettes for vold

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På nyheter i dag, 1. Juledag, får vi vite at 1 av seks barn, altså ca. 17 % av barn er blitt utsatt for vold i samfunnet vårt. Julaften som skal være en dag med glede og en markering av et barn som kom til verden og skapte lys og håp, utsettes mange barn for vold og en vanskelig kveld. Politiet forteller at det er alkohol som oftest er årsaken til vold i familier.! Barn ringer på julaften og ber om hjelp! I Larvik lever ca. 7670 barn under 14 år. Det betyr at 17 % utgjør ca. 1270 barn under 14 år. Er det mulig at ca. 1270 barn i Larvik er utsatt for vold i familien sin? Også i en kveld som skal markere glede?

Det er neppe sannsynlig at Larvik er bedre enn resten av Norge. Og alkohol går igjen som den faktoren som utløser vold. Hvis man ønsker å redusere vold i samfunnet vårt, handler det om å redusere en faktor som er årsaken til vold, ulykker, sykdom. Mellom 15–20 % av sykehusinnleggelser har alkohol som årsak, det gir ca. 350 000 sykehusinnleggelser.

Reduserer vi tilgjengelighet, så reduserer vi alkoholskader. Det fastslår WHO. Hvorfor er det produktet som gjør så mye skade, så viktig for så mange? Hvis vi ønsker å redusere vold, skader, sykdom, ulykkelige barn, bør vårt felles prosjekt være å reduser alkoholforbruket. Og det handler ikke bare om hva politikere bestemmer. Det handler også om dine og mine handlinger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.